Református hírnökMunkában a rétyi nőszövetség

2021. február 25., csütörtök, Vélemény

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek, így szól az Úr: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.”
Jeremiás 29, 11

Ezzel a bibliai idézettel indítva kezdtük meg az új évet a rétyi nőszövetségben. Tavaly a korlátozások miatt sajnos keveset tudtunk találkozni, idén reménykedünk, hogy akárcsak az előző években, terveinket meg tudjuk valósítani. 37 aktív taggal úgy határoztunk, hogy kéthetente pénteken találkozunk, és döntés született arról is, hogy minden hónapban hívunk egy előadót, vendéget. A nőszövetségünk tagjaiból alakult kórus is szeretné minél hamarabb elkezdeni a próbákat, hisz számos eseményen szoktunk részt venni: falunapokon, egyházi ünnepeken, kórustalálkozókon, nőszövetségi konferenciákon. 

A februári találkozón Kondor Ágota mentálhigiénes szakember volt a vendégünk, aki értékes előadást tartott Női szerepek(ink), arcok vagy álarcok címmel. Rámutatott és felvázolta, hogy milyen sok szerep jut nekünk, nőknek, és nem feltétlenül tudunk nap mint nap minden szerepben tökéletesen megfelelni. A nőszövetségi munkát is ehhez hasonlítom, hogy sok szerep jut, és próbálunk mindenhol eleget tenni, ahol szükség van ránk. Bethlen Gábort idézem, mert mi is így gondoljuk: „Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet.” 

Az előadást egy rövid farsangi jelenet követte, melyben két nőszövetségi tagunk beöltözött és vírustesztelést végzett, majd szeretetvendégség következett, ahol sok finom, a nőszövetség tagjai által készített süteményt fogyaszthattunk. Márciusi meghívottaink az Ilcsi Kozmetika alkalmazottai lesznek.

Péter Annamária nőszövetségi elnök

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2021-02-25: Vélemény - :

A művi terhességmegszakítás (Református hírnök)

Az életről szóló bibliai tanítás arra kötelez minket, hogy az életet – már indulása pillanatától kezdve – féltő tisztelettel óvjuk. Tiszteljük az édesanyákat és az anyaságot, neveljük a fiatalokat a szülői hivatásra. Különös kötelességünk védelmezni a magzat életét. A magzat élete éppen úgy viszonylagosan önálló élet, és Isten törvénye éppen úgy oltalmazza azt, mint minden emberi életet. 
2021-02-25: Vélemény - :

Őseink hagyatéka (Református hírnök)

„A jó ember örökséget hagy még unokáinak is, a vétkes vagyona pedig az igazra vár.” 
Péld 13, 22.