Kivívta a zsűri elismerését Konnát Barbara

2021. február 26., péntek, Közélet

Energikus táncával lenyűgözte a Românii au talent televíziós tehetségkutató műsor zsűrijét a sepsiszentgyörgyi Konnát Barbara, aki bemutatója után négy szavazatot kapott a bíráktól, s ezzel továbbjutott a megmérettetés következő fordulójába.

  • Konnát Barbara
    Konnát Barbara

A 13 éves lány három éve táncol, tehetségét Molnár Enikő táncoktató és koreográfus fedezte fel, amikor meghívták tanítani Barbara osztályába, a Váradi József Általános Iskolába. Már az első két alkalommal feltűnt neki, hogy a kislány kiválóan mozog – oktatója szerint veleszületett tehetsége van –, ezért kapcsolatba lépett szüleivel és ajánlotta, felveszi Barbarát versenycsoportjába, amennyiben ezt ő is szeretné. Molnár Enikő szerint a versenytánc sok energiát, időt és pénzt emészt fel, ám meggyőződése volt, hogy Barbara tehetségét nem szabad veszni hagyni. Családi egyeztetés után Barbara vállalta a kihívást, elsőként egy tánctáborban vett részt, ahol jó eredményeket ért el és sikerült beilleszkednie is, majd a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza és a Love to Dance Egyesület moderntánc-körének versenycsapatába került, azóta is velük tanul és táncol.

A televíziós tehetségkutatón egy meghívás nyomán mutatkozhatott be a sepsiszentgyörgyi diáklány, jól szerepelt a brassói előválogatáson, innen jutott be a fővárosi televíziós megmérettetés első fordulójába. Produkcióját a zsűri tagjai egy-egy igennel díjazták, így a verseny következő szakaszában is bizonyíthatja majd tudását.

Barbara mosolyogva ismerte el, bizony izgult a bemutató alatt, de állítja, nagyon szeret táncolni, „olyankor önmagam lehetek, kiélhetem a haragomat, a boldogságomat” – fogalmazott. Úgy érzi, a táncért nem kellett semmiről lemondania, „rajzolni emellett is tudok” – tette hozzá. Fontosnak tartja, hogy jó és összetartó közösség tagja, akikkel sokat utaznak, oktatója szerint „olyanok vagyunk, mint egy nagy család”. Mivel az előző időszakban több produkcióban is szerepelt, Barbara az iskola mellett gyakran naponta járt edzésekre, s emellett táborokban is gyarapította tudását. A felkészítők folytatódnak, a járványügyi előírásoknak megfelelően kisebb létszámú csoportokban.

A Tanulók Házának egyik legnépszerűbb szakköre a modern tánc. Kérdésemre, hogy mi a titka, Molnár Enikő mosolyogva válaszolja: szereti a gyermekeket és szereti azt, amit csinál. Kilenc éve tanít, évente háromszáz gyermekkel foglalkozott a Tanulók Házánál, emellett pedig iskolákban is vállalt táncoktatást.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 346
szavazógép
2021-02-26: Közélet - :

Háromszéki díjazottak (Brassaï sajtófotó-pályázat)

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) által ötödik alkalommal meghirdetett Brassaï sajtófotó-pályázatra beküldött alkotások legjobbjaiból Csíkszeredában a Megyeháza Galériában létrehozott tárlat záróakkordjaként szerda délután eredményt hirdettek. Háromszék jól teljesített.
2021-02-26: Kármentő - Kuti János:

A külügyminiszter látogatása

Egy héttel ezelőtt ismét ideállított a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter, és még azt sem lehet tudni, hogy saját kezdeményezésére, külügyminiszterünk, Bogdan Aurescu vagy más miniszter meghívására jött-e. A hazai sajtó és Aurescu úr is elég vérszegényen számolt be a látogatásról.