Turisztikai vállalkozások HáromszékenHírlevéllel támogatják

2021. február 26., péntek, Közélet

Naprakész információkkal segíti a turizmusban érdekelt háromszéki vállalkozókat a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület. A szervezet Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával hírlevelet szerkeszt, melyet kéthetente eljuttat az érdekeltekhez – közölte a megyeháza sajtóirodája tegnap. Eddig két alkalommal kapott tőlük információt 180 háromszéki vállalkozás.

  • A gyógyturizmus fő célpontja, Kovászna. Fotó: Megyháza sajtóirodája
    A gyógyturizmus fő célpontja, Kovászna. Fotó: Megyháza sajtóirodája

A statisztikai hivatal nyilvántartása szerint tavaly 46,5 százalékos volt a visszaesés a megye turizmusában. Ez a járványügyi korlátozásoknak, s ebből kifolyólag a tervezhetőség hiányának tudható be. A nehéz helyzetbe került vállalkozók számára a pontos információk alapján hozott gyors döntés, az új helyzethez való igazodás létkérdés lehet – véli Szász Andrea, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület projektvezetője.

A szervezet a turisztikai desztinációk népszerűsítésén túl feladatának érzi az ágazat vállalkozóinak rendszeres tájékoztatását. Az iparág legfontosabb szereplői a szállásadók, éttermek, élményfürdők és gyógyászati szolgáltatók, amelyek idegenvezetőkkel, programszervezőkkel együttesen nyújtanak szolgáltatásokat a megyébe érkező vendégeknek. Az egyesület ezért tartja kiemelten fontosnak, hogy naprakész információkkal támogassa a turisztikai vállalkozókat, különösen ezekben a zavaros időkben.

Céljuk, hogy egy felületen megtalálják mindazokat az információkat, amelyek az ágazatot érintik, amelyek hasznára válhatnak a turizmusban működő vállalkozásoknak. Kétheti rendszerességgel igyekeznek naprakész információkat nyújtani az ágazatra vonatkozó adó­kedvezményekről, pénzügyi támogatásokról, pályázati lehetőségekről, humánerőforrás-képzési lehetőségekről és általános trendekről – közölte a projektvezető.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 346
szavazógép
2021-02-26: Közélet - Nagy D. István:

Nyitás három hét múlva (Sepsiszentgyörgy új bevásárlóközpontja)

Három hét múlva, március 18-án nyitja meg kapuit Sepsiszentgyörgyön az Oltmező utcában a Kaufland szomszédságában a Sepsi Value Centre nevet viselő bevásárlóközpont. A 16 ezer négyzetméter kereskedelmi felületet biztosító mallban több nemzetközi, valamint országos méretű viszonteladó kínálja majd termékeit, illetve pár helyi vállalkozás is jelen lesz. Értesüléseink szerint a befektetői csoport által létrehozott bevásárlóközponttal egy időben nyitja meg szintén a kereskedelmi központ területén található barkácsüzletét a Dedeman áruházlánc is. Korábbi nyilatkozatok, valamint lapunk értesülései alapján a központ szomszédságában tervezett körforgalom a nyitás napján már használható lesz.
2021-02-26: Közélet - Bokor Gábor:

Fényt akar adni a sötétségben (Új plébános Zágonban)

Új plébános szolgálja a zágoni katolikus egyházközséget. Mihály Imre gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február másodikán (a katolikusok e napon Jézus bemutatását ünneplik) tartotta első zágoni miséjét. Rövid idő alatt – Hölgyes Pál Zsolt tavaly nyáron történt áthelyezése után – ő a harmadik plébános, aki a zágoni híveket szolgálja. Az ifjú plébánost múltjáról, eddigi zágoni élményeiről, jövőt illető elképzeléseiről kérdeztük.