Több mint egymillió beoltott

2021. március 4., csütörtök, Belföld

Tegnap Romániában meghaladta az egymilliót a koronavírus ellen beoltott állampolgárok száma. Egymilliomodikként egy mozgássérült, de – orvosai szerint – kiváló szellemi egészségnek örvendő 86 éves nő kapta meg az oltást a bukaresti egyetemi kórházban.

  • Fotó: Facebook / RO Vaccinare
    Fotó: Facebook / RO Vaccinare

A vakcinát Valeriu Gheorghiță katonaorvos, az oltáskampány koordinátora adta be Florin Cîțu miniszterelnök jelenlétében. A kormányfő szerint a továbbiakban felgyorsul az immunizáció üteme: márciusban 2,6 millió adag vakcina érkezik Romániába, és úgy vélte, továbbra is tartható az a célkitűzés, hogy szeptember végéig 10,4 millió román állampolgárt oltsanak be koronavírus ellen. A miniszterelnök szerint ugyanakkor nem jött el a lazítás ideje, tűrhetetlennek nevezte, hogy az utcán és közszállítási járműveken egyre gyakrabban látni védőmaszk nélküli embereket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 637
szavazógép
2021-03-04: Belföld - :

Készülnek a székely szabadság napjára

Sepsiszentgyörgyön megemlékezést, Marosvásárhelyen szabadtéri tárlatot szervez a székely szabadság napján a Székely Nemzeti Tanács. Mint tegnapi közleményükben írják, az idei megemlékezésre azzal a gondolattal készülnek, hogy valóra vált a jelmondat, amelyet az SZNT 2012-ben zászlajára tűzött: „Székelyföldért megmozgattuk Európát!
2021-03-04: Belföld - :

Vádat emeltek Tăriceanu ellen

Vádat emelt tegnap a korrupcióellenes ügyészség Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus volt elnöke ellen abban az ügyben, amelyben 800 ezer dollár kenőpénz elfogadásával vádolják. A volt felsőházi elnöknek vesztegetés elfogadásának vádja miatt kell bíróság elé állnia.