Megyei kórházKilenc fertőzött állapota kritikus

2021. március 4., csütörtök, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban harminchét koronavírussal fertőzött beteget látnak el, közülük kilencen intenzív terápiára szorulnak – közölte tegnap az intézmény sajtóosztálya.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A közlemény szerint a fertőzőosztályon huszonegy pácienst ápolnak, a COVID-sebészeten hét esetet látnak el, öten háromszékiek, ketten Brassó megyeiek. Kilenc fertőzött beteget az intenzív terápiás osztályon kezelnek, mindannyiuk állapota kritikus, közülük hárman lélegeztetőgépre szorulnak. A február 24. – március 3. közötti időszakban tizenöt páciens hagyta el a kórházat, akiket COVID-19 diagnózissal kezeltek, említett időszakban három haláleset történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunytak életkora 66 és 79 év között volt – áll a közleményben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 214
szavazógép
2021-03-04: Máról holnapra - Nagy D. István:

Párhuzamos valóság/ok/

Fiatalabb korunkban gyakran hallhattuk az alaptételt, mely szerint az energia nem vész el, csak átalakul. Az elmúlt napokban a Kolozs megyei prefektusi szék kapcsán történteket elnézve, ez a tulajdonság a magyarellenességtől sem áll távol, mely némileg átlényegülve, átszabva vagy látszólag mellékvágányra állítva, de mégiscsak ott lapul a háttérben, hogy az alkalmas pillanatban elő lehessen kapni.
2021-03-04: Közélet - Miska Brigitta:

Nem altatnák el a kutyákat

Sepsiszentgyörgyön – akárcsak a megye más településein – időről időre felüti fejét a kóborkutya-probléma: többnyire az emberi hanyagság miatt a közterületeken felbukkannak az ebek, amelyek nagy része menhelyekre kerül, ahol a gondozók és önkéntesek igyekeznek a lehető leghamarabb gazdát találni számukra. Egyelőre azonban sokkal több állatot fognak be, mint amennyit örökbe adnak, így a szépmezői helyszínen meghaladták a rendelkezésükre álló karámok számát. Az illetékes hatóságok a legutóbbi ellenőrzés során kisebb hiányosságokat találtak, ám a napokban szárnyra kelt hírekkel ellentétben nem akarják elaltatni a kutyákat, inkább a férőhelyprobléma megoldására buzdítanak.