Tizenéves a legfiatalabb áldozat

2021. március 6., szombat, Belföld

A legutóbbi jelentés óta elvégzett közel 33 800 ezer mintavételből ismét 4064 bizonyult pozitívnak – derült ki a kommunikációs törzs szombati jelentéséből. Az új esetekkel 825 ezerhez közelít az eddig nyilvántartásba vett koronavírussal fertőzöttek száma, miközben a gyógyultaké meghaladta a 754 ezret.

Háromszékről a heti legmagasabb új esetszámot, 35-öt szombaton jelentettek a hatóságok, ezzel 6068-ra emelkedett az eddig jegyzett esetek száma, a fertőzöttségi mutató pedig egy ezrelékhez közelít.

Ismét nőtt – az előző naphoz képest 84-gyel – az igazoltan fertőzöttek közül kórházi ellátásra szorulók száma, mely így elérte a 9306-t, közülük 1070 beteget gondoznak intenzív terápián. A fertőzéssel összefüggésben újabb 69 áldozatról számolt be a kommunikációs törzs – 33 férfi és 36 nő –, akik közül a legfiatalabb a 10-19 éves korcsoportba tartozik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1718
szavazógép
2021-03-06: Közélet - :

Füstölőből loptak

A bardoci rendőrőrs munkatársai egy 43 és egy 31 éves férfi személyében azonosították egy szerdáról csütörtökre virradó éjjel történt lopás elkövetőit.
2021-03-06: Belföld - :

Vörös zónában is járhatnak iskolába a végzősök

Az országos vészhelyzeti bizottság péntek esti ülésén úgy határozott, hogy a végzős osztályok tanulói, azaz a nyolcadikosok, tizenkettedikesek, tizenharmadikosok és a végzős szakiskolások a koronavírusos megbetegedések magas száma miatt vörös zónának minősülő településeken is mehetnek iskolába. Ez alól kivételt képeznek a 6 ezrelékes incidenciát meghaladó települések.