Korlátozott létszámban járhatnak iskolába

2021. március 9., kedd, Belföld

A piros forgatókönyv alá eső települések tanintézményeinek nyolcadik, tizenkettedik és tizenharmadik osztályaiba járó diákok, valamint a posztliceális oktatás és a szakiskolák végzős tanulói számára fizikai jelenléttel folyik az oktatás, de korlátozott létszámban: legtöbb 15 nyolcadikossal és legtöbb 17 nagyobb végzőssel – jelentette be Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter. Az érintett tanintézményekben működő óvodai csoportok és elemi osztályok számára viszont nem írtak elő számszerű korlátozást.

Az oktatási minisztérium elküldte minden tanfelügyelőségnek és iskolának  azokat az utasításokat, amelyek tisztázzák a végzős osztályok működésére vonatkozó rendelkezések alkalmazását a járvány szempontjából piros besorolású iskolákban, és – a karantén kivételével – megteremti a fizikai jelenlét lehetőségét minden osztályban, minden iskolában.

A dokumentum azt is előírja, hogy a végzős osztályok azon tanulói számára, akik valamilyen okból nem mennek be az iskolába, az iskola köteles online távoktatást szervezni, a helyi körülményeknek megfelelően. A rendelet szerint a tananyagpótló órákon – a karantén kivételével – minden esetben megengedett a fizikai jelenlét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1785
szavazógép
2021-03-09: Gazdakör - Incze Péter:

Változnak a trágyatárolási szabályozások

Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter néhány napja hasznos információkat közölt az állattenyésztők és azon gazdák számára, akik pályázni szeretnének a kétéves átmeneti időszakban. A miniszter bejelentése szerint hamarosan kész lesz a jó mezőgazdasági gyakorlatok frissített leírása, amely a természetes és a műtrágyával való helyes bánásmódot szabályozza miniszteri rendelettel. Tánczos Barna reméli, hogy az új előírásrendszer jobban kedvez majd a gazdáknak, mint a korábbi szabályozás. Tánczos várja, hogy a rendelkezést a mezőgazdasági miniszter is kedvezően véleményezze és aláírja.
2021-03-09: Belföld - :

Kórházbotrány Nagyszebenben (A harmadik hullám)

Az ügyészség, a minisztérium és a megyei kórház vezetősége is vizsgálatot indított Nagyszebenben, miután a helyi sajtóban egy neve elhallgatását kérő volt kórházi alkalmazott azt állította, hogy a helytelen kezelés miatt kollégáival együtt koronavírusos betegeket „öltek meg”.