Munkaerő-kölcsönzés, mint cégünk új barátja /X/

2021. március 16., kedd, Pénz, piac, vállalkozás

A világban zajló pandémiás helyzet a munkaerőpiacot is alaposan felforgatta, külföldön és Magyarországon egyaránt. Számtalan munkahely szűnt meg, a különböző iparágakban hullámzó a termelés, ezért mindenki a leghatékonyabb megoldást keresi. Ebben lehet segítség a munkaerő-kölcsönzés.

Az enyhítő intézkedéseket követően több területen fellendüléssel lehet majd számolni, éppen ezért érdemes tisztában lenni a munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos tudnivalókkal még akkor is, ha egy vállalkozásban éppen nem áll fenn munkaerőhiány. 

Mivel kevés helyen lehet megbízható, egyértelmű információkat találni a kölcsönzés lehetőségeiről, cikkünk most ezeket hivatott bemutatni.

Munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés: mit kell tudni róluk?

A Beraman Hungary nemzetközi tapasztalattal és korrekt piaci hozzáállással évek óta folytat munkaerő-kölcsönzést különböző nagyvállalatok és kkv-k számára.

A munkaerő-kölcsönzés főleg a fizikai területen dolgozók körében elterjedt. A kölcsönzésnek 3 résztvevője van: a munkavállaló, a kölcsönbeadó és a kölcsönbevevő cég. Minden esetben a kölcsönbeadó cég köt munkaszerződést a munkavállalóval, aki a munkát a kölcsönbevevő cégnél végzi. 

A mai felgyorsult világban állandó probléma az időhiány, ami könnyen a minőség rovására mehet. A kölcsönző cég feladata hogy felkutassa a megfelelő munkatársakat, előszűrje őket, interjút készítsen velük, megszervezze az orvosi alkalmassági vizsgálatot, (ha szükséges). Segítséget nyújt az utazásban, elszállásolásban, és egyéb adminisztrációban. 

Az adminisztráció nagy részét - a bejelentést és a szerződés megkötését is beleértve – a kölcsönbeadó cég végzi. A kölcsönbevevő feladata a munkaidő és szabadság beosztása, a munka betanítása, és általában ő biztosítja a munkavégzéshez szükséges ruházatot és eszközöket. 

A közvetítés ezzel szemben inkább a szellemi dolgozók felkutatása esetén elterjedt. Szintén 3 résztvevője van: a munkavállaló, a munkáltató és a közvetítő cég. Az előre megbeszélt feltételek és elvárások alapján a közvetítő cég kiválasztja a legmegfelelőbb jelölteket, majd továbbküldi őket a munkáltatóhoz. Az adminisztráció és a munkafeltételek biztosítása viszont már a munkaadó feladata. A munkavállaló itt a munkát biztosító céggel köti meg a szerződését.

A Beraman Hungary munkatársait arról kérdeztük, miért érdemes hosszú távon is igénybe venni munkaerő-kölcsönző cég szolgáltatásait. Elmondásuk szerint az évtizedes tudásukat felhasználva, a kiépített kapcsolatrendszerüknek köszönhetően hatékonyabban tudják felkutatni és megszólítani az elsősorban magyar ajkú jelölteket. A cégek többsége szereti kipróbálni a munkaerőt a végleges alkalmazás előtt, illetve rugalmasan és gyorsan lehet a kölcsönzött munkatársak segítségével reagálni a piaci változásokra, a saját dolgozók optimális létszámon történő tartása mellett. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 354
szavazógép
2021-03-16: Közélet - Bokor Gábor:

Nemzettudat, hazaszeretet és önfeláldozás (Barátos)

A déli harangszóval kezdődött meg tegnap Barátoson a március 15-i ünnepség. A résztvevők az Erzsébet kertben, a magyar és székely zászlókkal díszített hősök emlékműve köré gyülekeztek, szép számban, habár senki nem „toborozta” az ünneplőket. A községben fontosnak gondolták, hogy az ünnepet a napján, azaz 15-én tartsák meg. Nem lehet kompromisszumot kötni, ha 15-én van a napja, akkor tartjuk – mondta érdeklődésünkre Tánczos Szabolcs polgármester. Ennek jegyében tegnap a község két másik településén, Orbaiteleken és Pákéban is megemlékezést szerveztek.
2021-03-16: Autóvilág–Technika - :

Autófényezés házilag: mi szükséges hozzá? /X/

Ahogy telik az idő, az autók fényezése elkerülhetetlenül sérüléseket szenved el. Különösen igaz ez azokra a járművekre, amiket rendszeresen használnak terepen, netán kavicsos útszakaszokon is.