Tartalékolunk

2021. március 17., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az elemzők szerint paradox módon tavaly jelentősen nőt azoknak a magánszemélyeknek a száma, akik százezer euró fölötti banki megtakarítással rendelkeznek.

  • Forrás: Antena3
    Forrás: Antena3

A Banki Betétek Garanciaalapja által közzétett adatok szerint, míg 2019-ben még negyvenezer ilyen ügyfelet tartottak nyilván, addig tavaly év végére ez elérte a 47 338-at, a betétek összege pedig meghaladta a tízmilliárd eurót. Aurelian Dochia gazdasági elemző szerint ez annak köszönhető, hogy a járványhelyzet miatt az embereknek kevesebb extraköltségük volt, s bár a bankok rendkívül alacsony kamatot fizetnek, a megtakarítások biztonsága fontosabb az ügyfeleknek, mint a betétek hozama.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 635
szavazógép
2021-03-17: Pénz, piac, vállalkozás - Nagy D. István:

Jelentős zuhanást hozott a járvány éve (Székelyföldi turizmus)

A hivatalos statisztikai adatok is egyértelműen megerősítik, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések alaposan visszavetették a székelyföldi vendéglátóipart és az idegenforgalmat – derült ki a megyei kereskedelmi és iparkamara székelyén bemutatott összesítőből. A térségbe érkező turisták, valamint a vendégéjszakák száma nagymértékben csökkent, Háromszéket viszont ez enyhébben érintette, mint a másik két székely megyét. A visszaesés országos összesítésben jelentősebb volt. A turisztikai szakértők ugyanakkor úgy látják: idén, valamint jövő év elején két veszély is leselkedik a belföldi turizmus alakulására.
2021-03-17: Pénz, piac, vállalkozás - :

Csökkenések

Januárban 4,9 százalékkal, 5,405 milliárd euróra csökkent a hazai kivitel a tavalyi év első hónapjához mérten – közölte az Országos Statisztikai Intézet.