Nyugdíjasok

2021. március 17., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A tavalyi esztendő utolsó negyedévében a hazai nyugdíjasok száma átlagosan 5,123 millió volt, kétezerrel kevesebb, mint az előző negyedévben.

  • Forrás: Bursa
    Forrás: Bursa

A statisztikai hivatal közlése szerint az átlagnyugdíj 1636 lej volt, 8,7 százalékkal nagyobb, mint a harmadik negyedévben. A társadalombiztosítási rendszerből fizetett nyugdíjasok száma átlagosan 4,679 millió fő volt, négyezerrel több, mint az előző negyedévben. Ez utóbbi kategóriában az átlagnyugdíj 1590 lejt tett ki, ami 54,2 százaléka a nettó átlagkeresetnek. Ugyanakkor 2019 utolsó negyedévéhez képest a nyugdíjasok összlétszáma 17 ezerrel volt kevesebb, míg a társadalombiztosítási rendszerből fizetett nyugdíjasok száma tízezer fővel lett több, utóbbiak juttatása 15,9 százalékkal növekedett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 355
szavazógép
2021-03-17: Pénz, piac, vállalkozás - :

Csökkenések

Januárban 4,9 százalékkal, 5,405 milliárd euróra csökkent a hazai kivitel a tavalyi év első hónapjához mérten – közölte az Országos Statisztikai Intézet.
2021-03-17: Közélet - Iochom István:

Élettel megtölteni az épületet (Böjte Csaba a minorita rendházban)

A nyergestetői megemlékezés után Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke Fejér László Ödön háromszéki szenátor társaságában a kézdivásárhelyi minorita rendháznál tartott terepszemlét szombaton. Mint ismert, felújítás után a ferences szerzetes által működtetett alapítvány veszi majd használatba Kézdiszék egyik legjelentősebb barokk épületegyüttesét, ahol szakképző iskolát indítanak.