Egyre több a súlyos beteg

2021. március 17., szerda, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése ismét hatezer fölötti új koronavírus-megfertőződésről számol be.

A kedd délelőtt - szerda délelőtti időszakban elvégzett közel negyvenezer tesz 15,5 százalékos pozitivitást eredményezett, 6186 újabb esettel 874 985-re emelkedett a járvány kezdete óta bizonyítottan Covid 19-cel fertőzöttek száma. Háromszékről ebben az időszakban megint magas számú, 39 új esetet jelentettek, ezzel Kovászna megye fertőzöttségi mutatója 1,26-ra emelkedett. Az elmúlt huszonnégy óra alatt 89 újabb áldozatot követelt a koronavírus, Háromszékről nem jelentettek halálesetet. A kórházi kezelésre szorulók száma 11 361-re emelkedett, a súlyos esetek száma az elmúlt nap folyamán negyvennel gyarapodva 1266 nőtt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 341
szavazógép
2021-03-17: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Zászlóbírság menetrend szerint

Kormányzati szerepvállalás ide, államelnöki üzenet oda, bizonyos dolgok nem változtak: Sepsiszentgyörgy polgármestere az idén is megkapta a már szokásos, tízezer lejes bírságot a március 15-én kitűzött piros-fehér-zöld zászlók és szív alakú lámpadíszek miatt.
2021-03-17: Közélet - Bokor Gábor:

Márciusi hószakadás Orbaiszéken

Komoly gondokat okozott Orbaiszék egyes településein a szerda hajnalra lehullott tekintélyes mennyiségű hó, leginkább az erdőhöz közeli településeken szembesültek nehézségekkel. Reggelre Kovásznán, Zágonban a hóréteg vastagsága meghaladta a harminc centimétert, Kommandót több mint ötven centiméteres hó lepte be. A települések utcáiról a polgármesteri hivatalok takarították a havat, az országutakon is folyamatosan jártak az erőgépek.