Kézilabda, utánpótlásTíz mérkőzés, tíz győzelem

2021. március 18., csütörtök, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC lány kézilabdacsapata megnyerte az E-csoportot a 17 év alatti bajnokság alapszakaszában, a folytatásban pedig a Carmen Cartaș irányította zöld-fehéz mezesek a rájátszásban küzdenek a döntő tornára jutásért.

A pontvadászat első része nagyon jól sikerült a sepsiszentgyörgyi kézilabdacsapatnak, hiszen zsinórban szerezte a győzelmeket az alapszakasz E-csoportjában, amelyet végül 38 pontot gyűjtve nyert meg. A március 10. és 14. között Székelyudvarhelyen rendezett visszavágó-sorozatban a Sepsi-SIC megismételte az odavágóban mutatott teljesítményt, hiszen előbb a Brassói Corona elleni rangadót húzták be magabiztosan (23–19), majd a folytatásban a Segesvári ISK (52–26), a Fogarasi ISK (44–12), a házigazda Székelyudvarhelyi ISK (41–18) és a VSK Csíkszereda (48–18) is fejet hajtott a sepsiszentgyörgyi alakulat előtt.

„Örömmel tölt el a lányok teljesítménye, a jó eredmények mellett fontosabb, hogy fejlődtek és formába lendültek az előző, sepsiszentgyörgyi tornához képest. Boldogok vagyunk, viszont az a legfontosabb, hogy megőrizzük a koncentrációnkat, mert a nagyon jó pillanatokon kívül voltak kifogásolható időszakok is, amelyeket ki kell javítanunk. A bajnokság következő szakaszában nehezebb mérkőzések várnak ránk, azonban a lányok csak a kemény összecsapásokból tanulhatnak. Szeretnénk jó eredményeket elérni ebben az idényben, de még ennél is fontosabb, hogy a játékosok nagy lépést tegyenek a hivatásos kézilabda világa felé” – nyilatkozta Carmen Cartaș, a Sepsi-SIC edzője.

A Sepsi-SIC a rájátszás Érték csoportjában folytatja a küzdelmet, ahol a Temesvári Cîtu, a Fogarasi ISK és a Herkulesfürdő lesz az ellenfele. Az odavágót április 2. és 4. között, a visszavágót május 20. és 22. között rendezik. Legvégül, az ország legjobb nyolc csapatának részvételével júniusban rendezik a döntő tornát.

„A csoportunkban hat jól felkészült együttes szerepelt, akikkel jó mérkőzéseket tudtunk játszani az öt nap alatt. Az oda- és visszavágóban egy­aránt sorozatban győztünk, így az alapszakaszt tíz győzelemmel zártuk. Elégedett vagyok a csapatunk teljesítményével, hiszen a rendhagyó program és a fáradtság ellenére a lányok minden mérkőzéshez a lehető legkomolyabban és leghatározottabban álltak hozzá. Gratulálok nekik, valamint bízom benne, hogy az Érték csoportban is pozitív eredményeket érünk el, és sikerül a döntő tornára jutnunk. Minden ellenfelet tisztelünk a nevétől függetlenül, legyen szó bármilyen csapatról, a győzelem a célunk” – mondta Sorin Popica, a kézilabda-szakosztály ve­zetője. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1456
szavazógép
2021-03-18: Sport - Tibodi Ferenc:

Székely–olasz párbaj az Európa-kupa negyeddöntőjében (Női kosárlabda)

Fennállása első Európa-kupa-negyeddöntőjére készül a megyeszékhelyi Sepsi-SIC együttese, amely ma 19 órától a végső diadalra is esélyesnek tartott olasz Reyer Venezia alakulata ellen próbál meglepetést okozni és bejutni a sorozat legjobb négy csapata közé. Mint ismeretes, a háromszéki gárda kedd este megnyugtató előnyt eladva, végül hosszabbítás után és hárompontos különbséggel búcsúztatta a baszkföldi Lointek Gernika Bizkaiát.
2021-03-18: Sport - :

A visszavágót is a Real Madrid nyerte (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Real Madrid magabiztosan, 3–1 arányban nyerte a visszavágót, így búcsúztatta az Atalanta csapatát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Liverpool együtteséhez hasonlóan a Manchester City is a Puskás Arénában aratott kettős győzelemmel jutott a negyeddöntőbe.