KovásznaGondot okoz egy gázvezeték

2021. március 19., péntek, Közélet

Zajlanak Kovásznán a városban csak „tizenegy utcás programként” emlegetett, uniós alapokból támogatott, teljes körű utcakorszerűsítés munkálatai. Elakadás is van, például a Gábor Áron utcában kiderült, hogy a gázvezeték nem a szolgáltató által közölt mélységben található, holott a munkálathoz előzetes láttamozást is adott a gázvállalat. Az előre nem látható helyzet nagyban nehezíti a munkát – tudtuk meg Gyerő József polgármestertől.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Elkezdték a Gábor Áron utca felújítását, felszedték a kockakövet, és akkor derült ki, hogy a gázvezetékek, illetve bekötő csatlakozások nem a műszaki dokumentációban jelzett mélységben, hanem szinte az útburkolat alatt futnak. Emiatt lehetetlen az ásás, az útalap tömörítését sem lehet elvégezni. Ezt a helyzetet nem jelezte a gázszolgáltató, most nekik kell megoldást találniuk. Addig is össze kell hangolni a munkát a terep lehetőségeivel – magyarázta Gyerő. Ha nem találnak sürgősen megoldást, halasztani kell a munkálatot a Gábor Áron utca gázvezetékes szakaszán, a kivitelezőnek más ponton kell folytatnia a munkát. Az utca egy részén nincs gázvezeték, ott lehet dolgozni – fűzte hozzá a polgármester.

Hasonló helyzet korábban is adódott Kovásznán. A Șaguna utcában a korszerűsítési munkálatok során egy erőgép elszakította a felszínhez túl közel lévő, a tervekben nagyobb mélységben jelzett gázvezetéket, a baleset akár robbanással is végződhetett volna.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-03-18: Sport - Tibodi Ferenc:

Tizennégy darabba tört álom (Női kosárlabda, Európa-kupa)

Hiába Rebekah Gardner 24 pontja, a Sepsi-SIC nem tudott meglepetést okozni a végső győzelemre is esélyes olasz Reyer Venezia csapatával szemben, miután tizennégy pontos különbséggel, 78–64-re veszítette el a női kosárlabda Európa-kupában játszott első negyeddöntőjét. A zöld-fehér mezes lányok mertek nagyot álmodni, s idei kiváló teljesítményükkel nemcsak történelmit, hanem maradandót is alkottak. Nagyon szép volt, ameddig tartott és roppant büszkék vagyunk rátok, lányok!
2021-03-19: Belföld - :

A Minority SafePack újbóli napirendre tűzését kérik

Székelyföldi önkormányzati vezetők a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés újbóli napirendre tűzését kérik az Európai Bizottságtól egy közös nyilatkozatban. Hargita, Kovászna és Maros megye önkormányzatának elnöke, valamint a székelyföldi városok polgármesterei által jegyzett nyilatkozat megállapítja: a romániai magyar közösség várakozással tekintett az ország EU-csatlakozására. Ettől nem csupán gazdasági fejlődést és gyarapodást várt, hanem anyanyelvük és kultúrájuk védelmét és érvényesülését, közösségi jelképeik szabad, zavartalan használatát biztosító jogokat is.