Sepsiszentgyörgy bevörösödik

2021. március 21., vasárnap, Közélet

A Háromszék érdeklődésére Ágoston László megyei közegészségügyi igazgató vasárnap este megerősítette, hogy Sepsiszentgyörgyön az ezer főre eső járványügyi mutató meghaladta a 3-at.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Ez azt jelenti, hogy mihelyt a megyei sürgősségi bizottság elrendeli, a vörös járványügyi forgatókönyv lép majd érvénybe a megyeszékhelyen – az ezzel járó intézkedésekről hivatalosan hétfőn dönthet majd a testület. A várható intézkedések közé tartozik a kulturális intézmények és a vendéglők beltereinek bezárása is. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-03-22: Sport - :

Tokiói kvótás a magyar válogatott (Női kézilabda, olimpiai selejtező)

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott az augusztusi tokiói olimpiára, miután 31–23-ra diadalmaskodott Szerbia felett, Oroszország pedig 33–26-ra győzött Kazahsztán ellen a győri selejtezőtorna második fordulójában, szombaton. A magyar női együttes a 2008-ban Pekingben elért negyedik helyezés után jutott ki újra az ötkarikás játékokra, és az idei lesz a hetedik olimpiai részvétele.
2021-03-21: Sport - Miska Brigitta:

Döntetlent játszottak a medgyesi csapattal (Labdarúgás, 1. Liga)

A Sepsi OSK a vasárnapi mérkőzés előtt matematikailag is biztosnak tudhatta helyét a felsőházi rájátszásban, ugyanis a 28. forduló eredményei szerencsésen alakultak a háromszéki együttes számára, a közvetlen riválisok osztozkodtak a pontokon egymással. Leo Grozavu legénysége idénybeli 14. döntetlenjével ünnepelte, hogy története során másodszor jutott playoffba. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hat mérkőzés óta nyeretlen Medgyesi Gázmetán ajándékba kapott büntetővel mentett pontot a sepsiszentgyörgyi stadionban.