Mi lapul egy igazi kütyürajongó táskájában? /X/

2021. március 25., csütörtök, Magazin

Aki él-hal a technika vívmányaiért, az egyetlen napot sem tudna eltölteni szeretett eszközei nélkül, és még egy lakatlan szigetre indulva is az okostelefonját csomagolná be először. Ha erre ugyan nem is kerül sor, de azért a mindennapokban is megvannak azok a kütyük, amik nélkül az igazi mániákusok el sem indulnak otthonról.

Ha te is közéjük tartozol, akkor csekkold le gyorsan a táskádat, hogy vajon mindent bepakoltál-e, ami a listánkon szerepel?

Bluetooth headset

Hisz anno már Máté Péter is megénekelte: “zene nélkül mit érek én?”. Bizony a legjobb módszer a külvilág kizárására az, ha fogsz egy headsetet, behelyezed a füledbe, majd maximum hangerővel átadod magad a kedvenc dalaidnak! 

A Bluetooth technológiának köszönhetően pedig már a folyton összegabalyodó és előszeretettel megtörő kábelekkel sem kell vacakolnod. A mikrofonos változat ráadásul telefonálásra is alkalmas, így akkor is nyugodtan tudsz cseverészni, amikor mindkét kezed foglalt.

Azért csak légy óvatos! Ne feledkezz meg teljesen a környezetedről, hiszen nagyon balesetveszélyes, ha a zene miatt nem hallod például a közeledő gépjárművet a zebrán! A veszélyes helyeken vagy kapcsold ki, vagy vedd lejjebb a hangerőt, hogy halld a külvilág hangjait is. 

Power bank

A kütyümániások legnagyobb szívfájdalma, hogy sajnos még nem találták fel azt az akkumulátort, amit sosem merül le… amíg pedig ez nem történik meg, addig sajnos jó barátságban kell lenni a töltőkkel. De mi a helyzet akkor, ha épp nincs a közelben egyetlen konnektor sem? 

Nos, ilyenkor kerülhet elő a táskából a jó öreg power bank, amivel könnyedén életet lehelhetsz lemerülni készülő eszközeidbe. Nézz körül a Tok-Shop.hu kínálatában, ahol többféle színű, formájú és kapacitású külső akkumulátort találsz! Ha mindig lapul nálad egy, akkor nem érhet kellemetlen meglepetés. Persze azért ne felejtsd el időnként ezt is feltölteni! 

Adatkábel

Adott a kérdés: mit ér a power bank, ha nincs mivel hozzákötni a telefonodhoz? Ha tölteni szeretnéd a készüléket, akkor természetesen az adatkábel sem hiányozhat a “túlélőkészletből”. 

Ráadásul ennek még akár külső akkumulátor híján is hasznát veszed, hiszen ma már rengeteg helyen (bevásárlóközpontokban, pályaudvarokon) vannak ingyenesen használható töltőpontok, de mivel itt jellemzően csak egy USB-aljzat van, így kábel nélkül ezt sem fogod tudni használni. Szóval jobb, ha mindig lapul egy a táskádban vagy a zsebedben!

Okosóra

Na jó, ez egy kicsit kakukktojás, mert a kezeden hordod, de egy vérbeli kütyürajongó manapság nem élhet nélküle. Ezek az intelligens készülékek már közel sem csak a pontos időt mutatják, hanem számolják a megtett lépéseket, az elégetett kalóriákat, mérik a pulzust, és az alvásodat is monitorozzák. 

Ha pedig a telefonoddal is párosítod, akkor a csuklódról követheted nyomon az összes értesítést, fogadhatod vagy elutasíthatod a hívásokat anélkül, hogy a mobilod a kezedben lenne. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 638
szavazógép
2021-03-25: Család - :

Gyermekeink

2021-03-25: Belföld - :

Súlyosbodik a helyzet Háromszéken

Már második napja jelentenek nagyszámú új koronavírus-fertőzést Háromszékről: ezúttal 85 esetet igazoltak. Megyénkben így 6695-re nőtt az ismert fertőzések száma, a fertőzöttségi mutatónk pedig 1,9 ezrelékre.