Labdarúgás, 2. LigaHazai pályán kezdik a rájátszást

2021. március 30., kedd, Sport

A Román Labdarúgó-szövetség székházában hétfőn kisorsolták a másodosztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának menetrendjét. Az FK Csíkszereda hazai pályán kezd, a hétvégi első fordulóban az FC Rapid lesz az ellenfele.

  • Fotó: Pál Zoltán
    Fotó: Pál Zoltán

A felsőházi rájátszás oda-visszavágó rendszerben zajlik, mind a hat csapat tíz mérkőzést játszik. Az együttesek magukkal viszik az alapszakaszban szerzett pontokat, így a listavezető U Craiova 35, a második helyezett Dunărea Călărași 34, a harmadik Mioveni és a negyedik FC Rapid 33, az ötödik FK Csíkszereda és a hatodik Temesvári Politehnica 32 ponttal kezdi a rájátszást. A Valentin Suciu irányította labdarúgók az első idegenbeli meccsüket a Mioveni otthonában játsszák. A folytatásban két hazai mérkőzés következik az U Craiova és a Dunărea Călărași ellen, majd ezt követően a csíkszeredai együttes a Temesvári Politehnica vendége lesz az ötödik fordulóban.

A csapatok hétvégenként, valamint két alkalommal hét közben is pályára lépnek, a visszavágó-sorozat előtt sem lesz szünet, a hatodik fordulót április 30-án rendezik. A tervek szerint a playoff május 22-én zárul, az első két helyezett feljut az élvonalba, míg a harmadik és a negyedik osztályozót játszik az első osztály alsóházi rájátszásának 7. és 8. helyezettjével. Az alsóházi rájátszásban két hetes csoportban folytatódik a bajnokság. A csapatok csak egyszer játszanak egymással, a playout végén mindkét csoport 6. és 7. helyezettje kiesik, a két ötödik osztályozót játszik egymással.

A felsőházi rájátszás odavágó-sorozatának programja: * 1. forduló: Mioveni–U Craiova, FK Csíkszereda–FC Rapid, Dunărea Călărași–Temesvári Politehnica * 2. forduló: U Craiova–Temesvári Politehnica, FC Rapid–Dunărea Călărași, Mioveni–FK Csíkszereda * 3. forduló: FK Csíkszereda–U Cra­iova, Dunărea Călărași–Mioveni, Temesvári Poli­teh­nica–FC Rapid * 4. forduló: U Craiova–FC Rapid, Mioveni–Temesvári Politehnica, FK Csíkszereda–Dunărea Călărași * 5. forduló: Dunărea Călărași–U Craiova, Temesvári Politehnica–FK Csíkszereda, FC Rapid–U Craiova. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 354
szavazógép
2021-03-30: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2021-03-30: Sport - :

Győzött San Marinóban a magyar válogatott (Labdarúgás, vb-selejtező)

A magyar labdarúgó-válogatott 3–0 arányú győzelmet aratott vasárnap San Marino vendégeként a jövő évi katari világbajnokság selejtezősorozatának második fordulójában. A magyar együttes mostani sikerével ötből ötödször múlta felül San Marino csapatát, amely most sem úszta meg háromgólos különbség alatt. A csoportban a lengyelekkel holtversenyben második helyen álló magyarok szerdán 21.45-től Andorra otthonában lépnek pályára.