Labdarúgás, vb-selejtezőAndorra vendégeként játszanak a magyarok

2021. március 31., szerda, Sport

Ötödször találkozik az andorrai nemzeti csapattal a magyar labdarúgó-válogatott, amely az első három mérkőzést megnyerte, de legutóbb sporttörténelmi vereséget szenvedett. A 21.45-től kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

  •  Fotó: Facebook / Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Facebook / Magyar Labdarúgó-szövetség

Kilenc éve a világbajnoki selejtezősorozat nyitányán Juhász Roland, Gera Zoltán, a jelenleg csapatkapitány Szalai Ádám, valamint Priskin Tamás és Koman Vladimir góljával 5–0-ra győzött az akkor Egervári Sándor által irányított nemzeti együttes. Egy esztendővel később a sorozat zárásakor kétgólos siker született a jelenleg is kerettag Nikolics Nemanja találatával és egy öngóllal.

Az előző világbajnoki kvalifikációs sorozatban előbb hazai pályán 4–0-ra győztek a magyarok, aztán 2017 júniusában kínos, egygólos verséget szenvedett a német Bernd Storck irányította együttes. A pireneusokbeli miniállam csapata 13 év után gyűjtötte be a három pontot tétmérkőzésen.

Gulácsi Péter már a San Marino elleni meccs előtt visszatért német klubjához, azonban a mai mérkőzésen további két meghatározó labdarúgóra sem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány, hiszen Sallai Rolandnak és Willi Orbánnak is vissza kellett térnie német klubcsapatához.

Örömteli, hogy a magyar válogatott játékosok erős bajnokságban játszanak, a nemzeti csapatnak viszont így nehezebb lesz legalább három gólt rúgnia a törpeállam ellen. A háromgólos győzelem azért is lenne fontos, mert Lengyelország 3–0-ra verte az andorrai együttest, és a végelszámolásnál pontegyenlőség esetén a gólarány, valamint a rúgott gólok száma dönti majd el a sorrendet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 635
szavazógép
2021-03-31: Sport - :

Egy hatodik és egy hetedik helyezés (Atlétika)

Pénteken és szombaton Bukarestben rendezték meg a gyerek I–II. (2008–2009) korosztályú atléták fedett pályás országos bajnokságának döntőjét, amelyen nyolcvan hazai klub, köztük a Sepsi ISK is képviselte magát.
2021-03-31: Nyílttér - Albert Levente:

Nem talált a helikopter Teréz anyához (Mesélő képek)

Máig bánja minden fényképész, hogy nyolcvanhét május huszonkilencedikén estefelé nem tartózkodott a moszkvai Vörös téren, amikor a tizenkilenc éves nyugatnémet Mathias Rust, megsebesítve a szovjet hatalom légterét, kisrepülőgépével leszállt a Kreml közelében, és cigarettára gyújtva várta ki letartóztatását. Az évszázad alig rögzített, elszalasztott performance-a után ugyanúgy bánhatja minden fotós, hogy kilencven június kilencedikén a déli órákban nem tartózkodott a sepsiszentgyörgyi stadion középpályája közelében, hogy látta volna Teréz anyát a helikopter előtt, miként zsugorítja egyre apróbbakká a különben jól megtermett helyi politikai és más halandó vezetőinket.