BarótSzociális igazgatóságot hoztak létre

2021. április 1., csütörtök, Közélet

Szociális Ellátási Igazgatóság létrehozásáról döntött Barót képviselő-testülete. Bár a városháza irodái lefedték az igazgatóság tevékenységét, egy 2017-ben hozott kormányhatározat kötelezte erre őket; hiánya miatt 2019-ben a várost meg is büntették – hangzott el a tervezet ismertetésekor.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Benedek-Huszár János polgármester elmondása szerint a közigazgatási és szociális-védelmi osztályt újraszervezik, az alárendeltségébe tartozó hat iroda közül négy átkerül az új intézményhez. Az igazgatóság negyvennyolc állással rendelkezhet, ebből jelenleg negyvennégy már létre van hozva. Új tisztségként megjelenik az ügyvezető igazgatói, a bölcsődei központvezetői, egy-egy szociális munkási és csecsemőápolói állás. Az egészségügyi-ellátási irodában egy orvosi és asszisztensi állás van, de előbbi nincs betöltve, hasonlóképpen a bölcsődénél sem teljes a létszám, mert a frissen megalkotott központvezetői állás mellett még két munkahely szabadon marad. A fogyatékosokat gondozók állásainak száma 34, ám csak 27 van betöltve közülük. A városvezető emlékeztetett: utóbbiak számát nemrég emelték tízzel, ezért egyetlen kérelmezőt sem kellett elutasítaniuk.

Az igazgatóság létrehozása a polgármesteri hivatal státusjegyzékére is hatással lesz, hiszen ha osztályok szűnnek meg, illetve feladataik máshoz kerülnek, annak papíron is nyoma kell hogy legyen, ezért hamarosan napirendre kerül a jegyzék módosítása – jelentette ki Benedek-Huszár János. A polgármester úgy vélte, nem kell attól tartani, hogy a négy új állás létrehozása rövid távon többletköltséget fog jelenteni a város pénztára számára, mivel azokat csak akkor hirdetik meg, ha valós igény lesz rájuk.

Az előterjesztet javaslatot a jelen levő tanácstagok vita és ellenszavazat nélkül elfogadták.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2869
szavazógép
2021-04-01: Vélemény - Pálmai Tamás:

Új korszak hajnala

A csapból is a vírus folyik, mondhatják sokan, unalmas már a téma! Nos, most ez talán az egyik legnagyobb veszély! A belefáradás, a fásultság, az unalom és az ebből következő fegyelem-lazulás. Ami végzetes lehet, mert ez a kórság még igencsak nyerhet meccseket velünk szemben. Bármennyire fájdalmas is, egyszerűen meg kell tanulnunk együtt élni vele.
2021-04-01: Közélet - Nagy B. Sándor:

Fiatalok klubja a könyvtárban

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár folyamatosan rácáfol arra az általános felfogásra, hogy a könyvtár feladata csupán annyi, hogy nyitott ajtókkal várja a közönséget, és kiszolgálja az olvasói igényeket. Ez az intézmény arra is rengeteg energiát fordít, hogy a megye lakosságának minden rétegét megszólítsa, olvasóvá neveljen, alakítsa a közízlést. Ezúttal a Tinizug nevű kezdeményezésükről érdeklődtünk annak vezetőjétől, Kolumbán Melinda könyvtárostól.