Gyümölcsfacsemetéket adományoznak, szaktanácsadással

2021. április 1., csütörtök, Közélet

Csatlakozik a Háromszéki Közösségi Alapítvány Egy gyümölcsfa a jövő nemzedéknek programjához a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete. A Fleckhammer Ottó alapítványi elnökkel történt egyeztetés értelmében az egyesület szakemberei a gyümölcsfák átadásának helyszínein gyakorlati bemutatót tartanak a csemeték ültetésének, első metszésének és tél végi kezelési lehetőségeinek ismertetése céljával.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az alapítvány gyümölcsfaültetési programja a Közösségi Kártya program támogatásával valósult meg. Kovászna megye számos településén ajánlottak fel ingyenesen gyümölcsfacsemetéket, főként a vidéken őshonos fajtákból, a mai napig több mint húszezret. A program folytatódik, míg Háromszék minden településére eljutnak az alapítvány által adományozott csemeték.

A Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete a maga során támogatja a háztáji gyümölcsösök fenntartását. Az elmúlt hetekben Kovászna, Hargita és Maros megyében szerveztek gyakorlati bemutatókat, melyek során a gyümölcsfák metszésének fortélyaiba avatták be az érdeklődőket.

Ugyanakkor szaktanácsadást biztosítottak a gyümölcsfák növényvédelmi munkálatait illetően is. Itt különös hangsúlyt kapott a biotermesztés, a környezetet, a fogyasztók egészségét védő eljárások népszerűsítése, nem utolsósorban a hitelesített biotermesztésre való átállás lehetőségeinek, az elvárásoknak való megfelelés előírásainak ismertetése.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 354
szavazógép
2021-04-01: Közélet - Nagy B. Sándor:

Fiatalok klubja a könyvtárban

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár folyamatosan rácáfol arra az általános felfogásra, hogy a könyvtár feladata csupán annyi, hogy nyitott ajtókkal várja a közönséget, és kiszolgálja az olvasói igényeket. Ez az intézmény arra is rengeteg energiát fordít, hogy a megye lakosságának minden rétegét megszólítsa, olvasóvá neveljen, alakítsa a közízlést. Ezúttal a Tinizug nevű kezdeményezésükről érdeklődtünk annak vezetőjétől, Kolumbán Melinda könyvtárostól.