Kevesebb teszt, kevesebb új eset

2021. április 4., vasárnap, Belföld

A megszokott, hétvégi üzemmódban zajló tesztelés -több mint 21 ezer mintavétel- nyomán 4151 új megbetegedésről tájékoztatott a kommunikációs törzs vasárnap. Az adatok szerint továbbra is sokan vannak kritikus állapotban: az országszerte kórházakban ápolt 13 714 fertőzött közül 1456 személy intenzív terápiára szorul.

Az új esetekkel 974 375-re nőtt a járvány kezdete óta jegyzett megbetegedések száma, közel 872 ezren kigyógyultak a fertőzésből. A világjárvány hazai áldozatainak száma a vasárnap jelentett 97 elhalálozással átlépte a 24 ezret, a legutóbbi jelentés óta 44 férfi és 53 nő veszítette életét (Háromszék nem szerepel az érintett megyék között). A hatósági beszámoló szerint az érintettek többsége más társbetegségekben is szenvedett.

Kovászna megye fertőzöttségi mutatója vasárnap 2,76 ezrelék volt és 30 új megbetegedést is jelentettek a hatóságok, így a nyilvántartott esetszám immár 7182. Hargita megyében a járvány kezdete óta 7159 esetet jegyeztek, vasárnap 16 újat jelentettek, a térség fertőzöttségi mutatója 1,30 ezrelék. Maros megye 54, Brassó megye pedig 154 új esettel szerepel az összesítésben.

A kormánybiztosi hivatal tájékoztatója szerint Kovászna megyében eddig 26 881 személy kapta meg a koronavírus elleni oltást, míg országos viszonylatban 2 millió 90 ezer személy.

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság frissítette péntek este az a járványügyi kockázatot jelentő, sárga zónás országok jegyzékét. Az érintett államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk. A járványügyi kockázatot jelentő országok közé tartozik többek között Magyarország, Ausztria, Lengyelország, Franciaország és Olaszország is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2021-04-04: Belföld - :

Érvénytelenítették Dabis Attila kitiltását

A legfelsőbb bíróság jogerősen érvénytelenítette azt az iratot, amellyel 2018. március 9-én három évre kitiltották Romániából Dabis Attilát, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottját. A szerdán kimondott jogerős ítélet kivonatát a legfelsőbb bíróság közölte honlapján.
2021-04-04: Sport - Miska Brigitta:

A Sepsi OSK pont nélkül távozott Aradról (Labdarúgás, 1. Liga)

A már biztosan playoff-résztvevő Sepsi OSK elképzelés nélküli, hibákkal teletűzdelt játékkal 2–0 arányú vereséget szenvedett az Aradi UTA vendégeként az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában. A sepsiszentgyörgyi csapat ötödször kapott ki az idényben, másodszor idegenben, míg az aradi együttes a szezonban másodszor győzött hazai pályán, így három ponttal ünnepelhette 1100. első osztályú meccsét.