Piros tojás mikóújfalusi ifjaktól

2021. április 7., szerda, Közélet

Ezer tojást vásároltak és díszítettek, festettek pirosra húsvét előtt az Ifjúsági Klub Újfaluért (IKÚ) Egyesület fiataljai, és ezeket intézményeknek ajánlották fel az ünnepre készülődve.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztató szerint a helyi Törpike Óvoda, valamint a Fejér Ákos Általános Iskola gyermekeit, diákjait háromszáz tojással lepték meg, nagyszombaton pedig – előzetes egyeztetéssel – a megye más településein folytatták az adományozást. A tusnádfürdői Szent László Gyermekotthonba 60 tojást vittek, a vargyasi Gondviselés Segélyszervezet munkatársainak 360 piros tojást adtak át, a sepsiszentgyörgyi Szent Borbála Öregek Otthonának pedig 120 darabot ajándékoztak. A kézdiszentléleki Szent Klára Öregotthon munkatársai közel 100 tojást vettek át a mikóújfalusi fiataloktól, akik a lemhényi öregek otthonába is eljuttattak 60-at a piros tojásokból. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 357
szavazógép
2021-04-07: Közélet - :

„Búcsúajándék” a volt prefektustól

Utolsó hivatali napján Kovászna megye volt prefektusa, Iulian Todor megtámadta a közigazgatási bíróságon azt a hármas társulási szerződést, melyet Sepsiszentgyörgy, a megyei önkormányzat, valamint a Sapientia Alapítvány kötött a megyeszékhelyi kulturális központ megépítése érdekében. Erről Antal Árpád polgármester számolt be a kormányhivatal új vezetője, Ráduly István kinevezése kapcsán.
2021-04-07: Jegyzet - :

Régen volt locsolások

Ki hogy van ezzel, nem tudom, de az biztos, sokunknak igen-igen hiányzik a húsvéti nagy mozgolódás. Annak idején aktív locsolóként sokfelé betértünk, később néma szemlélőként ugyan, de az utcára kipillantva láttuk, tapasztaltuk a nyüzsgést, amely aránylag korán reggel kezdődött, s tartott sokszor éjfélig vagy azon túl is.