Erős havazás, nehézkes forgalom a megyehatáron

2021. április 7., szerda, Közélet

Fennakadásokat okozott a közúti forgalomban az április eleji havazás, a megyei rendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint szerda délelőtt kisebb torlódás alakult ki a 11-es országúton, a bákói megyehatár közelében, ahol a hó miatt a nagyobb teherautók, kamionok haladása nehézkessé vált, tizenegy óra után rendőrök irányították fél sávon a forgalmat.

A regionális út- és hídügyi vállalat dolgozik az érintett szakasz takarításán, Elekes Róbert szóvivő szerint itt rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullott – két óra alatt húsz centis hóréteg képződött –, ilyen körülmények között pedig elkerülhetetlen az időszakos fennakadás. Az előző órákban a társaság háromszéki munkapontjának 8 járművéből 25 tonna sót szórtak ki a megyénket átszelő hét országúton. Radu Stroe rendőrségi szóvivő szerint Háromszéken téli útviszonyok közt zajlik a közlekedés, a forgalom előtt azonban egyetlen utat sem kellett lezárni. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 354
szavazógép
2021-04-07: Jegyzet - :

Régen volt locsolások

Ki hogy van ezzel, nem tudom, de az biztos, sokunknak igen-igen hiányzik a húsvéti nagy mozgolódás. Annak idején aktív locsolóként sokfelé betértünk, később néma szemlélőként ugyan, de az utcára kipillantva láttuk, tapasztaltuk a nyüzsgést, amely aránylag korán reggel kezdődött, s tartott sokszor éjfélig vagy azon túl is.
2021-04-07: Belföld - :

Rengeteg a súlyos beteg

Az elmúlt 24 órában 5407 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, 39 959 teszt eredményének feldolgozása nyomán, tehát a megvizsgáltak 13,53 százaléka bizonyult pozitívnak – közölte a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). A fertőzöttek közül 1487 személy szorul intenzív terápiás ellátásra, a legtöbb idáig a járvány kezdete óta. Az elmúlt napon Háromszéken 56, Hargita megyében 31, Maros megyében pedig 203 új beteget azonosítottak.