Alpesi síBihari István dobogóra állhatott

2021. április 8., csütörtök, Sport

Az országos Kárpát Kupa alpesisí-versenyt március 30. és április 1. között rendezték meg. A viadalnak Románia egyik legszebb terepe, Sinaia adott méltó otthont. A Sport-All Sport Club Ski Racing Team alpesisí-csapatát Bihari István, Vlad Moraru és Vass-Vitus Aba képviselte.

A napsütötte, hóborította csúcs az osztrák sípályákat idézte. A terep nagyon jeges és kemény volt, ennek ellenére a sepsiszentgyörgyi klub csapata méltósággal helytállt. A Vitus Huba irányította egyik legif­jabb versenyző dobogóra is állhatott a népes mezőnyben.

A háromszéki együttes legjobb eredménye Bihari István nevéhez fűződik, aki a harmadik helyen fejezte be a megmérettetést (2014–2015). Vlad Moraru a tizedik legjobb idővel zárta a versenyt (2012–2013), Vass-Vitus Aba kicsúszott, azonban a kellemetlenség ellenére sem adta fel, sílécét visszacsatolva huszadikként teljesítette a viadalt (2012–2013).

A Sport-All Sport Club Ski Racing Team edzői csapata, Bocz Attila, Vitus Huba és Tulit Zsombor köszöni a Depo, a Bertis, a Toro Impex, a Bohe Car és a Rossignol Románia állandó támogatását, segítségét. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 215
szavazógép
2021-04-08: Sport - :

A szerbek ellen szépíthetnek Mányáék (Teremlabdarúgás, Eb-selejtező)

Pénteken 19 órától újabb Eb-selejtező vár a román teremlabdarúgó-válogatottra, amelynek mindenképp nyernie kell Szerbia vendégeként, hogy életben tarthassa továbbjutási esélyeit. A Robert Lupu edzette nemzeti csapat jelenleg harmadik a 4-es csoportban, de két sikerrel akár el is csípheti a második helyet, ahonnan egyenes ágon vagy pótselejtező révén ott lehet a jövő évi holland kontinenstornán.
2021-04-08: Történelmünk - :

Bolyai János szokatlan párbajfeltétele

Bolyai János, a ragyogó tehetségű matematikus élete második felében 15 000 oldalnyi írást vetett papírra. Mégsem ez a hatalmas mennyiségű írott anyag tette világhírűvé, hanem az a mindössze 29 oldalas, 1831-ben megjelentetett tértani értekezés, amelyet Appendix néven tart számon a tudománytörténet. Bolyai tehetsége azonban nem csak a matematika területén bontakozott ki. Remek kardvívó és hegedűművész is volt. Izgága természete közrejátszhatott abban, hogy gyakran párbajozott. 1832-ben egyszerre tizenhárom dragonyos tiszt kihívását fogadta el, de egy meghökkentően szokatlan feltételt szabott.