KézdivásárhelyEgyre több a varjúfészek a kórháznál

2021. április 9., péntek, Közélet

Elkezdődött a vetési varjak költési időszaka, a fészkek már készen állnak. Évekkel ezelőtt – amikor számuk még elenyésző volt – egyetlen helyen, a Molnár Józsiás park fáin fészkeltek varjak, de mivel a városháza munkatársai több módszerrel is megpróbálták megszabadítani a parkot a hívatlan vendégektől, máshol kerestek menedéket.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Varjúfészek szempontjából már nem a Molnár Józsiás park áll az első helyen, hanem a városi kórház, ahol pár nappal ezelőtt mintegy hetven-nyolcvan fészket számoltunk össze. Itt egyelőre senki nem háborgatja őket – a költés ideje alatt a törvény védi a varjakat –, de a több száz madár egész nap hatalmas zajt csap, károgásuk messze elhallatszik.

Ugyancsak nagyobb számban fészkelnek varjak az Ady utcai gyermekotthon és a fortyogófürdői egykori üdülő- és kezelőközpont jegenyefáin, de egy-két fészekkel a város egész területén találkozhatunk.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2867
szavazógép
2021-04-09: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Több pénzből, de óvatosan terveznek (Sepsiszentgyörgy költségvetése)

Harmincegy százalékkal nagyobb bevételekkel számolták ki Sepsiszentgyörgy idei költségvetését, és ez egy „óvatos, realista, kicsit pesszimista” megközelítés, abból indultak ki, amit nagy valószínűséggel meg is tudnak valósítani az év végéig. Az előző években is eszerint jártak el, és utólag több, túlnyomórészt pozitív kiegészítést is végrehajtottak, ezért remélik, hogy 2021-ben is így lesz – jelentette ki Antal Árpád polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján és a tanács rendkívüli ülésén is, amelyen a testület egyhangúlag megszavazta a beterjesztett költségvetési tervezetet.
2021-04-09: Közélet - Mózes László:

Búcsú Fám Erikától

Visszahúzódottan, csendben távozott. Mint ahogy visszahúzódottan, csendben, ám következetesen és elkötelezetten tette mindvégig azt, amit fontosnak és meghatározónak érzett. Fám Erika csupán 48 esztendősen, súlyos betegséggel küzdve hagyott itt úgy, hogy magával vitte terveinek, álmainak egy részét is.