Építkezéseken ellenőriz a munkafelügyelőség

2021. április 9., péntek, Közélet

Áprilisban kezdődött és egész éven át tart az országos munkafelügyelőség kampánya, mely során az építésekre vonatkozó minimális munkavédelmi követelmények betartását ellenőrzik. Megyénk is részt vesz az akcióban, melynek kapcsán a megyei munkafelügyelőség vezetője kifejtette, a munkabiztonságot illetően az ágazatban javulást tapasztalnak térségünkben.

  • Fotó: Facebook / Országos Munkafelügyelőség
    Fotó: Facebook / Országos Munkafelügyelőség

A kampány célja, hogy tudatosítsa az építkezésben érdekelt cégek és munkavállalók kö­rében a biztonsági előírások, szabályok betartásának fontosságát, különös tekintettel a magasból történő leesések kockázatának csökkentésére. Emellett hangsúlyt fektetnek a munkakörnek megfelelő egyéni védelmi eszközök, a munkások felkészítésének vizsgálatára. Ördög Lajos, a megyei munkafelügyelőség vezetője lapunk megkeresésére elmondta, a munkabiztonsági szempontok mellett az állványzatokat is vizsgálják a munkatelepeken, illetve a munkaadó és munkavállalók közti kommunikációt is.

Ördög Lajos úgy értékelte, Háromszéken az utóbbi időszakban az építkezésnél sokat javult a munkabiztonság, és bár a vállalkozásoknál bizonyos problémák továbbra is fennállnak, arra kiemelten figyelnek, hogy a dolgozóknak biztosítsák, illetve azok használják is tevékenységük alatt a munkavédelmi eszközöket, így a sisakot, láthatósági mellényt stb. Ennek kapcsán jó példaként hozta fel a nemrég megnyílt kereskedelmi központ munkatelepét, ahol kollégáival azt tapasztalták, minden munkás használta a biztonságát szavatoló eszközöket, sőt, a látogatásra érkező felügyelőktől is azt kérték, amíg az építőtelepen tartózkodnak, ők is viseljék azokat.

Ördög Lajos szerint az állványzatok állapotára is jobban odafigyelnek a munkáltatók, ezek is egyre jobbak. Mint elmondta, Háromszéken tavaly egy olyan balesetet jegyeztek az építkezésben, melynek során súlyosabb személyi sérülés történt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2873
szavazógép
2021-04-09: Közélet - Nagy B. Sándor:

Újabb Műsorok a hétvégén

A hétvégén két újabb beszélgetőműsorral várja közönségét a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, melyek által a társulat újabb színészeit ismerhetik meg az érdeklődők. Az egyik Műsort ma, a másikat holnap érheti el a közönség 17 órától kezdődően egy egész napon át a színház Facebook-oldalán található linkről. Az előadások megtekintése 4 dollárba (kb. 17 lej) kerül, amit a link aktiválásakor bankkártyáról lehet kifizetni.
2021-04-09: Jegyzet - Kuti János:

Az asztalra kell csapni! (Kármentő)

Némi szimpátiamegnyilvánulások mutatkoztak még a hatalom részéről is, miután sokan látták, hogy Csíkszeredában milyen fegyelmezetten, a járványügyi szabályok betartásával vett részt több ezer ember a húsvéti ételszentelésen.