Novák Károly Eduárd ifjúsági- és sportminiszter HáromszékenÚj szponzortörvényről, felnőtt jégkorongcsapatról, a sepsibesenyői táborról

2021. április 9., péntek, Közélet

Kézdivásárhelyen kezdte pénteki egész napos háromszéki munkalátogatását Novák Károly Eduárd ifjúsági- és sportminiszter, aki a háromszéki elöljárókkal és az országos bajnokságokban szereplő KSE szakosztályvezetőivel találkozott. A látogatás során közölték, a sepsibesenyői tábor a közeljövőben a megyei tanács tulajdonába kerül, továbbá a helyi önkormányzati vezetők elmondták, felnőtt jégkorongcsapatot alapítanak.

  • Tamás Sándor megyeitanács-elnök, Máthé Zsolt, a jégkorong szakosztály vezetője, Novák Károly Eduárd miniszter, Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester. A szerző felvétele
    Tamás Sándor megyeitanács-elnök, Máthé Zsolt, a jégkorong szakosztály vezetője, Novák Károly Eduárd miniszter, Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester. A szerző felvétele

Kevesebb mint két hónap alatt Novák Károly Eduárd a Cîțu-kormány negyedik minisztere, aki Háromszékre látogatott, előtte Nechita Adrian Oros mezőgazdasági és vidékfejlesztési, Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős tárcavezető és Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter járt megyénkben. Novák Károly Eduárd munkalátogatását Kézdivásárhelyen kezdte, ahol délelőtt a Deme László Műjégpálya konferenciatermében többek között a céhes városi KSE szakosztályvezetőivel találkozott, majd rövid sajtótájékoztatót tartott.

A minisztert Bokor Tibor polgármester köszöntötte, kiemelve, nagyon fontosnak tartja, hogy a jövő nemzedékét egészséges életre neveljék kiskorúktól kezdve, nem véletlenül indították el az ingyenes Korisulinak keresztelt korcsolya-programot kisiskolások számára. Ha elkészül a fedett uszoda, hasonló programot szeretnének bevezetni – hangsúlyozta az elöljáró.

A tárcavezető meglepetésének adott hangot annak kapcsán, hogy a városban milyen gazdag sporttevékenység zajlik. Megígérte: miután őszre elkészül a romániai sportstratégia, a szponzortörvényen is változtatnak annak érdekében, hogy az motiváló jogszabály legyen, aminek köszönhetően a nagy cégek is támogathatják a sportot. Ha sikerül életbe ültetni a sportstratégiát, egyre több gyermek kezd majd mozogni, egészségesebben élni és kevesebben fognak elhízni – ecsetelte a tárcavezető. „Ebben az időszakban, ameddig kormányon vagyunk, maximálisan használjunk ki minden lehetőséget közösségünk fejlődése és erősödése érdekében” – mondotta Novák Károly Eduárd.

Tamás Sándor megyeitanács-elnök arról beszélt, hogy néhány nappal ezelőtt Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely polgármesterével abban egyeztek meg, hogy közösen a megyei önkormányzattal létrehoznak egy egységes, megyei felnőtt jégkorongklubot, annak érdekében, hogy a jövőben nevezhessenek a román, majd a magyar élvonalbeli-bajnokságba. Az új felnőtt csapat neve 3SIC lesz – tudtuk meg Bokor Tibor polgármestertől.

A zsúfolt program miatt a Kicsid Gábor Sportcsarnokot már nem tekintette meg a miniszter, aki az RMDSZ-székházában a városban és Kézdiszéken működő ifjúsági szervezetek képviselőivel találkozott. A tárcavezető és kísérete Kézdivásárhelyről a sepsibesenyői ifjúsági táborba látogatott – amit a megyei önkormányzat a közeljövőben átvesz a minisztériumtól és működőképessé teszi –, majd a program szerint az oltszemi nemzetközi fogathajtó pálya következett, délután pedig Sepsiszentgyörgyön folytatta munkalátogatását.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2873
szavazógép
2021-04-09: Jegyzet - Kuti János:

Az asztalra kell csapni! (Kármentő)

Némi szimpátiamegnyilvánulások mutatkoztak még a hatalom részéről is, miután sokan látták, hogy Csíkszeredában milyen fegyelmezetten, a járványügyi szabályok betartásával vett részt több ezer ember a húsvéti ételszentelésen.
2021-04-09: Belföld - :

Tovább nő a súlyos betegek száma

Az utóbbi tájékoztatás óta 4942 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, 39 510 teszt eredményének feldolgozása nyomán, tehát a megvizsgáltak 12,51 százaléka bizonyult pozitívnak – közölte pénteken a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). A legújabb hírek 134 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról számolnak be, jelenleg pedig 13.748 személyt kezelnek kórházban, akik közül 1496 beteg szorul intenzív terápiás ellátásra, újra a legtöbb idáig.