Maradnak a szigorítások Sepsiszentgyörgyön, korlátozások Uzonban és Vargyason

2021. április 11., vasárnap, Közélet

Sepsiszentgyörgy tekintetében újabb két héttel meghosszabbította a szigorításokat a megyei vészhelyzeti bizottság, miután a megyeszékhely fertőzöttségi aránya vasárnap elérte az 5,90 ezreléket. Ez azt jelenti, hogy pénteken, szombaton és vasárnap továbbra is korábban – 18 órakor – zárnak a kereskedelmi egységek, a lakhelyelhagyást érintő tiltás pedig 22 óra helyett már 20 órától hatályos.

  • Fotó: Facebook/Sepsiszentgyörgy önkormányzata
    Fotó: Facebook/Sepsiszentgyörgy önkormányzata

Uzon és Vargyas esetében is hasonló intézkedésekről döntöttek, előbbi nagyközség fertőzöttsége 5,35, míg az erdővidékié 4,01 ezrelék volt vasárnap. A megyei vészhelyzeti bizottság határozata szerint mindhárom közigazgatási egységben hétfőtől, április 12-től hatályosak a korlátozások.

Sepsibükszádon és Dobollón viszont csökkent a megbetegedések aránya, így a korábban elrendelt szigorítások – boltok korai zárása, este 8 órakor kezdődő kijárási tilalom – április 11-től érvényüket veszítik. Erről szombaton döntött a megyei készenléti bizottság. Kommandón is tovább csökkent a fertőzöttség (szombaton 4,12 ezrelék volt), így a boltok 18 órai zárása, illetve a 20 órától érvényes lakhelyelhagyási tiltás április 11-től két héten át már csak hétvégén, tehát pénteken, szombaton és vasárnap érvényes a településen. Mint arról korábban beszámoltunk, Kommandón 12 ezreléknél is magasabb volt a fertőzöttség, így ott az említett szigorítások a hét minden napjára vonatkoztak korábban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2334
szavazógép
2021-04-11: Belföld - :

Nagyon sok, 154 új fertőzött Háromszéken

A legutóbbi tájékoztatás óta 3302 koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, tehát országos szinten csökkent az új esetek száma, de Háromszéken nagyon sok beteg került be a nyilvántartásba egy nap alatt. Országos szinten 129 személy hunyt el a tegnap óta, és jelenleg 1531 fertőzöttet kezelnek intenzív osztályon, ami újra a legtöbb idáig. Hargita megyében 21, Maros megyében 121 új beteget azonosítottak a tegnap óta.
2021-04-12: Elhalálozás - :

Elhalálozás