Női kosárlabda, Nemzeti LigaItthon kezdik a rájátszást a háromszéki csapatok

2021. április 12., hétfő, Sport

Az ötödik bajnoki címére hajtó Sepsi-SIC és a Kézdivásárhelyi SE is hazai környezetben kezdi ma a női kosárlabda Nemzeti Liga 2020–2021-es idényének rájátszását: a hibátlan mérleggel alapszakaszgyőztes zöld-fehérek a felsőházban érdekeltek és negyeddöntőbeli ellenfelük az Agronómia Bukarest, míg a céhes városi kék-fehérek a 9–12. helyért kiírt playoutban harcolnak, és első skalpjukat a Nagyváradi Rookies ellen gyűjthetik be. Az egyik fél két győzelméig tartó párharcok első mérkőzéseit hétfőn 19 órától rendezik meg.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Csütörtök este a Brassói Olimpia–Nagyváradi Rookies mérkőzéssel véget ért a női kosárlabda Nemzeti Liga aktuális szezonjának alapszakasza, amelynek utolsó meccsét a Cenk alattiak 79–35 arányban nyerték meg. Sajnos kurtán zárult a pontvadászat első fele, hiszen nem rendeztek meg az elmúlt hétre kiírt több mérkőzést sem: a Nagyváradi Rookies nem játszotta le a Târgoviște elleni mérkőzését; az újabb koronavírusos megbetegedések miatt a Kolozsvári U együttese nem tudta bepótolni az Agronómia Bukarest, a Rapid, az Alexandria és a Konstancai Phoenix csapatával szembeni összecsapásait, így a kincses városiak ezeket zöldasztalnál 2–0-ra veszítették el. Hibátlan mérleggel a Sepsi-SIC nyerte meg az alapszakaszt, második lett a Szatmárnémeti VSK, harmadik az Aradi FCC, negyedik a Brassó, ötödik a Târgoviște, hatodik a Konstanca, hetedik a Kolozsvár, nyolcadik az Agronómia, kilencedik a Kézdivásárhelyi SE, tízedik a Bukaresti Rapid, tizenegyedik az Alexandria és végül utolsó a Nagyvárad.

A rájátszás első körének párosításai: * felsőház (negyeddöntők): Sepsi-SIC (1.)–Agronómia Bukarest (8.), Szatmárnémeti VSK (2.)–Kolozsvári U (7.), Aradi FCC (3.)–Konstancai Phoenix (6.), Brassói Olimpia (4.)–Târgoviște (5.) * alsóház (9–12. helyért): Kézdivásárhelyi SE (9.)–Nagyváradi Rookies (12.), Bukaresti Rapid (10.)–Alexandria (11.).

Idénybeli harmadik, összességében hatodik egymás elleni találkozójukra készül a Sepsi-SIC és az Agronómia Bukarest (ma 19 óra, Sepsi Aréna), amelyek mostanáig ötször csaptak össze és mindegyik párharc a zöld-fehérek diadalával ért véget. Legutóbb idén februárban és márciusban néztek farkasszemet az együttesek: mindkét mérkőzésre kézdivásárhelyi buborékban került sor, az elsőt 100–41, míg a másodikat 66–37-re nyerték meg Zoran Mikes tanítványai.

A KSE 11–3-ra vezeti a Nagyváradi Rookies elleni örökmérleget, s a kék-fehérek is az aktuális szezonbeli harmadik meccsüket játsszák a partiumi gárdával szemben (ma 19 óra, Kicsid Gábor Sportcsarnok). Januárban a kézdivásárhelyi lányok a Sepsi Arénában 115–25-re verték a váradiakat, majd márciusban hazai környezetben 102–27-re győzedelmeskedtek. A párharcok második találkozójára kedden kerül sor: Kézdivásárhelyen 12, míg Sepsiszentgyörgyön 17 órától.

Az Aradi FCC és a Konstancai Phoenix is közösségi oldalán jelentette be, hogy elmarad az egymás elleni negyeddöntőbeli mérkőzéssorozatuk, hiszen a tengerparti csapatnál újra felütötte a fejét a koronavírus, így nem tudtak elutazni a Maros-parti városba. Ilyen körülmények között az aradiak játék nélkül jutottak a legjobb négy közé. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 766
szavazógép
2021-04-12: Sport - :

Elődöntőbe jutott a címvédő Győr (Női kézilabda, Bajnokok Ligája)

Az 55 mérkőzés óta veretlen Győri Audi ETO KC kettős győzelemmel jutott be az elődöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 24–21-re nyert a montenegrói Buducnost Podgorica ellen a negyeddöntő szombati, hazai visszavágóján.
2021-04-12: Sport - :

Balogh Hanna ezüstérmes (Cselgáncs, U21)

A Nagy Mózes SK 16 esztendős sepsiszentgyörgyi sportolója, Balogh Hanna ezüstéremmel fejezte be az U21-es cselgáncsozók elmúlt hétvégi országos bajnokságát Brassópojánán. A háromszéki dzsúdókának ez az idei második érme, februárban harmadik volt az U18-as döntőn.