VisszajelzésA két készruhagyárban mintegy 1240 alkalmazott marad

2021. április 12., hétfő, Közélet

Hétfői lapszámunkban az Elbocsátás a kézdivásárhelyi ruhagyáraknál című tudósításban több sajnálatos elírás, téves adat is szerepel.

  • A kézdivásárhelyi Zarah Moden készruhagyár. A szerző felvétele
    A kézdivásárhelyi Zarah Moden készruhagyár. A szerző felvétele

Bakk-Vitális Mária Kinga, a Zarah Moden Kft. és a New Fashion Rt. vezérigazgatója elmondta: valóban rossz a gazdasági helyzet Európa-szerte, azok az üzletek, ahol termékeiket forgalmazzák, a világjárvány miatt többnyire zárva voltak és vannak még mindig, vagy rövidített nyitvatartási programmal dolgoznak. Február végén a két gyár nem a tegnapi cikkben említett 450–500, hanem 1367 alkalmazottat foglalkoztatott, ami azt jelenti, hogy a tervezett leépítés után is közel 1240 alkalmazott marad. Annak érdekében, hogy minél több munkahelyet megmentsenek, már 2020-ban is éltek a kényszerszabadság lehetőségével, és idén is többször rövidített munkaprogrammal fognak dolgozni. A vezérigazgató bízik abban, hogy az európai gazdaság előbb-utóbb, legkésőbb 2022-ben újraindul, és akkor a két gyár is kikerül a mostani nehéz gazdasági helyzetből.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2332
szavazógép
2021-04-12: Belföld - :

Kevés teszt, magas pozitivitás

A vasárnap délelőtt-hétfő délelőtti időszakban a hétvégi ritmusnak megfelelően kevés, mindössze 12 593 tesztet végeztek országszerte, ezeknek nagy hányada, 18,44 százaléka adott pozitív eredményt, ami összesen 2323 újabb koronavírus-fertőzéses esetet jelent.
2021-04-13: Közélet - Fekete Réka:

Több a súlyos eset a fiatalok körében (Háromszéki vírushelyzet)

Majdnem minden ágy foglalt a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház fertőzőosztályán, a COVhttps://www.3szek.ro/admin.php?op=cikk&id=140599#ID intenzív terápián már jó ideje nincs üres hely, ha a koronavírussal fertőzött esetszámok a jelenlegi ütemben növekszenek, újabb átszervezésre lesz szükség – tudtuk meg András-Nagy Róbert kórházmenedzsertől.