ÁrapatakDiákok romboltak az iskolában

2021. április 13., kedd, Közélet

Ahhoz már szinte hozzászoktak, hogy télen lopják a fát az iskola udvaráról, de olyan mértékű rombolás még nem történt az intézmény épületében, mint amilyent négy tizenkét éves diák végzett a múlt csütörtökön – közölte lapunkkal Dullo Szilárd, az árapataki Romulus Cioflec Általános Iskola igazgatója.

  • Az árapataki Romulus Cioflec Általános Iskola. Fotó: Albert Levente
    Az árapataki Romulus Cioflec Általános Iskola. Fotó: Albert Levente

A diákok a fűtésközpontból eltulajdonított kulcsokkal nyitottak ki több osztálytermet, ahonnan tanfelszereléseket vittek el, megrongálták a bútorzatot és a fűtőtesteket, a mosdókban leszereltek és elloptak rézcsöveket, a folyosón kieresztettek három tűzoltópalackot, a szerszámokból is hiányzik jó néhány, a kár ötezer lejre tehető – tudtuk meg az igazgatótól. A négy diák közül egy az iskola tanulója, a többiek korábban be voltak írva, de nem jártak – mondotta. Az üggyel a rendőrség foglalkozik, az iskola a rombolás nyomait javítja, teszi rendbe a berendezést, de a kárt valakinek ki kell fizetnie – véli az intézményvezető. A rendőrség beazonosította a betörőket és értesítette a szülőket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2872
szavazógép
2021-04-13: Belföld - :

Kevesebben kórházban

A stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése a kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek enyhe csökkenéséről tájékoztat, tegnaphoz képest majdnem kétszázzal 13 661-re apadt a beutalt betegek száma, a súlyos eseteké ellenben nem mutat csökkenő tendenciát, sőt, tegnaphoz képest egyel nőtt számuk: az 1530 nagybeteg számára épp csak elég az országban található intenzív terápiás ágy.
2021-04-13: Közélet - Fekete Réka:

Új oltópontok Háromszéken

A koronavírus elleni oltási kampány háromszéki helyszínein tegnaptól újabb oltópontok is működnek a korábban meglévők mellett. Kedden 800 szabad hely szerepelt a nyilvántartásban, várólistán 1299-en voltak.