A lélekművelés maradandó

2021. április 16., péntek, Nyílttér

Mindig adósnak éreztem magam Szilágyi Zsolt tanár úrral szemben. A népművészeti iskolában énekszakon sokat tanultam tőle, nem csak kottából olvasni, hanem zenetörténetet és zeneelméletet is. Kérdezte, hogy el tudnék-e menni Kolozsvárra továbbtanulni, de én máshova, orvosira készültem.

Amikor bevallottam ezt, azt mondta: majd meglátom, hogy messze helyeznek ki az otthonomtól. Szerencsémre a megyébe kerültem, de nem Sepiszentgyörgyre. Szinte féltékeny voltam a Vox Humana tagjaira, amiért nem lehettem újból a tanítványa.

Tanár úr! Tartozásomat azzal próbálom leróni, hogy beálltam a kézdivásárhelyi Hálaadás református kórusba, és tudom az Ave Maria egy részét. Büszke vagyok arra, hogy Ön volt a mesterem. Kívánok erőt, egészséget, még sok számos évet a 75. után! Egykori tanítványai lélekben mindig Ön mellett vannak.
Sok szeretettel,

dr. Kölcze Erzsébet

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 883
szavazógép
2021-04-16: Nyílttér - Albert Levente:

Gyökerek (Mesélő képek)

Amikor még kilencven előtt bravúrosan kiemelték ezt a mázsás gyökeret, minden arra tévedő sepsiszentgyörgyi lakos a szívéhez kapott, nem lett senkiből „földhözragadt náci, szkíta ivadék”, ha igazat adott, hogy ténylegesen kiöregedése miatt kellett kivágni a járókelőket veszélyeztető fát, de akkor sem lett jobb kommunista vagy mára Soros-bérencé serdült, „internacio­nális libsi”, ha nem.
2021-04-16: Nyílttér - Fekete Réka:

Rettenetes állapotban a vasúti átjárók (Szóvá tesszük)

Millió ígéret hangzott el az elmúlt időszakban, hogy országosan javítják a vasúti átjárókat, 2019-ben a kormány egy 35 millió lejes beruházási programot hirdetett meg, amelynek kifutási ideje két év, és 246 országúti átjáró korszerűsítését foglalja magában, tavaly novemberben a Sepsiszentgyörgy–Bereck vasútvonal átjáróit is elérte a felújítás elméleti szakasza, a szárnyvonal átjáróin közlekedni azonban továbbra is szinte lehetetlen.