SepsikőröspatakSzigorítanak, de az élet megy tovább

2021. április 19., hétfő, Közélet

Sepsikőröspatakon is négy ezrelék feletti (4,76) a 14 napra ezer lakos után számolt fertőzöttségi ráta. Kisgyörgy Sándor polgármester szerint nincs olyan sok eset a községben, de a kisebb településeken jobban kiütközik a mutatókban, ha egy-egy család minden tagja megbetegszik.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Az előírtakat az emberek igyekeznek betartani, de elfoglaltságaik miatt – dolgozni menni kell, bevásárolni szükséges – minden veszélyforrást nem lehet teljesen kizárni. Bár a szigorított szabályok mindegyikével személy szerint nem ért egyet – ha az üzletek nyitvatartásának idejét szűkítik, nagyobb a valószínűsége, hogy a betegséget már hordozó, azaz fertőző és egészséges ember találkozik a zsúfoltabb helyen –, ám nem vitatja a rendelkezéseket, és mindenkit arra buzdít, tegyen azoknak eleget.

A polgármesteri hivatal működését sem korlátozzák: a személyes gondok orvoslása mindenkinek fontos és sürgős, és időhöz kötött a mezőgazdasági támogatások megszerzéséhez az igazolások leadása is, ezért azt sem lehet halogatni. „Sajnos, koronavírus-fertőzöttség miatt a falunak több halottja is volt, lehetnek még súlyos esetek, de az élet már csak ilyen, meg kell tanulnunk továbblépni” – mondotta a községi elöljáró.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2870
szavazógép
2021-04-19: Közélet - Nagy D. István:

Kilenc fertőzött Illyefalván

Péntek reggeltől két hétig Illyefalva községben is korábban zárnak a kereskedelmi egységek (pénteken, szombaton és vasárnap 18 órakor), ugyanezeken a napokon este nyolctól hajnali ötig tartó kijárási tilalom van érvényben. A közegészségügyi igazgatóság múlt heti összesítői szerint a községben kedden lépte át az újabb korlátozásokat hozó négy ezreléket a fertőzöttségi mutató. Fodor Imre polgármester lapunkat arról tájékoztatta, hogy összesen kilenc aktív esetről tudnak, a fertőzöttek kivétel nélkül jó állapotban vannak. A korlátozások érvényesek a Benedek-mezői lakóövezetre is, mely közigazgatásilag a községhez tartozik.
2021-04-19: A múlt hét - Kuti János:

Szemet szemért

Miután Iohannis évekig várt arra, hogy saját kormánya legyen, és végre sikerült is egyet összetákolnia (nem éppen úgy, ahogy szerette volna, csakis szeretett liberálisaival), most tessék, beütött a krach, kitört a kormányválság.