Magyar Sajtófotó PályázatDíjazták Huszár Szilamért

2021. április 19., hétfő, Közélet

Díjazták Huszár Szilamér sepsiszentgyörgyi fotográfus, a Háromszék külső munkatársa, a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének tagja COVID-19 című fotóját a magyar fotóriporter szakma legnagyobb seregszemléjén, a 39. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

A pályázatra 296 fotográfus 2515 tavaly készült pályaművel, összesen 7237 képpel nevezett be. Az eredményhirdetésre csütörtökön került sor, Huszár Szilamér fotója hír-, eseményfotó kategóriában 3. díjat nyert. A nemzetközi zsűri tagjai: Szlukovényi Tamás, a Reuters volt globális fotó főszerkesztője, Heidi Levine, a Sipa Press francia fotóügynökség munkatársa, Stephane Arnaud, az AFP francia hírügynökség fotó főszerkesztője, Hannah Hess, az EPA volt fotó főszerkesztője és Szigeti Tamás fotóriporter, képszerkesztő, a Magyar Sajtófotó Kiállítás kurátora.

Huszár Szilamér díjazott fotóján a sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület munkatársai a tavalyi karantén idején túlélőcsomagokat osztanak szét a rászorulóknak Maksán. A Salvatore Egyesület épp az eredményhirdetés napján ünnepelte fennállásának hatodik évfordulóját.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2870
szavazógép
2021-04-19: A múlt hét - Kuti János:

Szemet szemért

Miután Iohannis évekig várt arra, hogy saját kormánya legyen, és végre sikerült is egyet összetákolnia (nem éppen úgy, ahogy szerette volna, csakis szeretett liberálisaival), most tessék, beütött a krach, kitört a kormányválság.
2021-04-19: Közélet - Iochom István:

Könyv a kézdiszéki kisállattartás történetéről

Salamon Ferenc nyugalmazott magyartanár, helytörténész A kézdiszéki kisállattartás történetéből című könyvét mutatták be csütörtök este a kézdivásárhelyi Erzsébet Teremben. A szerzővel dr. Constantinescu Herman állatorvos, a Columba Egyesület titkára beszélgetett.