Kiss Jenő kapja az idei Pro Urbe-díjat

2021. április 19., hétfő, Közélet

Kiss Jenő, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Kovászna Megyei Könyvtár nyugalmazott igazgatója kapja idén a Pro Urbe-díjat. Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa ellenszavazat nélkül fogadta el az idei Pro Urbe-díj odaítélésére vonatkozó határozatot hétfői rendkívüli ülésén. A beterjesztett javaslatról titkos szavazás nyomán döntöttek, az ülésen megjelent 19 önkormányzati képviselő pedig egyöntetűen támogatta voksával, hogy az elismerést Kiss Jenő kapja meg.

  • Kiss Jenő. Fotó: Albert Levente
    Kiss Jenő. Fotó: Albert Levente

Az önkormányzat honlapján elérhető határozathoz mellékelt javaslatban és ajánlásban Szonda Szabolcs, a megyei könyvtár igazgatója így fogalmaz: „Kiss Jenő már az 1960-as évek közepén, tanárként eljegyezte magát a könyvekkel, hogy aztán közel 35 évnyi könyvtárigazgatói munkája során ez a kapcsolat kiteljesedjen. (…) Ha végigtekintjük csak a rendszerváltás utáni bő két évtized sepsiszentgyörgyi, háromszéki, de székelyföldi, erdélyi vagy tágabb magyar művelődéstörténetét, számos meghatározó történés, fordulat, esemény kapcsán feltűnik Kiss Jenő neve, tevékeny, fontos szerepű résztvevőként, kezdeményezőként, elindítóként, közreműködőként, katalizátorként – ami több évtizedes munkáját, tevékenységét végig egyértelműen jellemzi”. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2730
szavazógép
2021-04-19: Belföld - :

Enyhülni látszik a fertőzöttség, de továbbra is sok a halott

Kétezernél kevesebb új koronavírus-fertőzést jelentettek április 19-én, az 1768 új esetet a vasárnap szokásos kevesebb – ezúttal 11 915 – teszt elvégzése után igazolták. Háromszéki ezúttal nincs közöttük, így megyénk fertőzöttségi mutatója 2,79 ezrelékre mérsékelődött (az előző napi 2,9-ről), az ismert koronavírusos betegek száma pedig 7871-re emelkedett.
2021-04-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Ingyenes ügyintézés Bereckben
Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai április 21-én, szerdán 16–18 óráig a berecki kultúrotthonban fogadják az érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett.