Támogatás öntözéshez

2021. április 20., kedd, Gazdakör

Támogatást kapnak a gazdák az öntözőrendszerek működtetéséhez. A képviselőházban múlt héten elfogadott jogszabály szerint az öntözővíz-felhasználók szubvenciót kapnak az öntözéshez használt gépek, berendezések energiaköltségeinek ötven százalékára.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A jogszabály a 2004/138-as Talajfeljavítási törvény 66. cikkelyét módosítja – ez korábban úgy rendelkezett, hogy a mezőgazdasági öntözésben használt gépek, berendezések energiafelhasználási költségeit az Országos Talajfeljavítási Ügynökség (ANIF) fizeti a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium számára leosztott keretösszegekből. A módosítás értelmében az említett költségeket a továbbiakban ötven százalékban szubvencionálják azon farmerek számára, akik többéves vagy időszakos szerződéseket kötnek. A jogszabály-módosítást az államelnöknek kell kihirdetnie, majd megjelenik a Hivatalos Közlönyben. Ezt követően harminc napon belül kell módosítani a vonatkozó alkalmazási módszertant is. (bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 633
szavazógép
2021-04-20: Gazdakör - Incze Péter:

Nők a vidékfejlesztési programban (Vidékfejlesztés)

Az országos Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség (AFIR) a napokban hozott nyilvánosságra egy kimutatást, amely szerint a 2014 és 2020 közötti vidékfejlesztési programban összesen 8610 nő gazdaságtulajdonosként, illetve egységvezetőként tett le pályázatot, összesen 360 millió euró értékben.
2021-04-20: Belföld - :

Koalíciós válság: nem jutottak egyezségre

Négyórás megbeszélés után sem jutottak közös nevezőre a kormánykoalíciós pártok tegnap, ezért holnap délután újra összeülnek – jelentette be tegnap este Dan Barna miniszterelnök-helyettes, az MRSZ–PLUS elnöke. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szerint a tárgyalás rendkívül konstruktív volt, és bízik benne, hogy megtalálják a megoldást, mert felvállaltak egy kormányprogramot, és nem engedhetnek meg maguknak egy nagyobb feszültséget vagy politikai válságot.