Zárható szemétgyűjtők Kézdivásárhelyen

2021. április 20., kedd, Közélet

A kézdivásárhelyi Gosp-Com Kft. a Millennium park mögött építette meg a céhes város ötödik zárható szemétgyűjtő szigetét, ahol már csak a zár felszerelése maradt hátra, amit egy külső cég szakemberei végeznek majd el – tudtuk meg Zonda Balázs igazgatótól.

Azt is elmondta, hogy a visszajelzések szerint a lakosság pozitívan fogadta a hulladékgazdálkodással foglalkozó cég által végzett beruházásokat, ellenben a guberálók kevésbé örülnek neki. A Gosp-Com Kft. igazgatója azt is elmondta, hogy idén még öt zárható, teljesen zárt szigetet alakítanának ki a Petőfi Sándor utcában, a sportfogadó iroda mögött, ugyanakkor hasonló kerül a Szabó Jenő, Építők és a Szabadság utcába is. A kukázók a közelmúltban az Ady negyedben, a Margaréta utcában feszítették fel az egyik szemétgyűjtő sziget ajtaját, hogy be tudjanak hatolni a kukákhoz. „Előfordul, hogy az egyébként jól működő zárrendszert megrongálják, kárt tesznek abban, arra is volt példa, hogy a szerkezet akkumulátorát is ellopták. Városszerte összesen negyven szigetünk van, ebből 22 valamilyen módon be van zárva, vagy dróthálós kerítéssel körbekerített, tíz azonban olyan környéken található, ahol ezeket bezárni lehetetlen” – fejtette ki Zonda Balázs.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2021-04-20: Közélet - Nagy D. István:

Mikóújfaluban is korlátozások jönnek (Megyei járványhelyzet)

A megyei vészhelyzeti bizottság tegnapi döntése értelmében eggyel bővült a heti háromnapos korlátozott boltnyitvatartásra és hosszabb kijárási tilalom bevezetésére kényszerülő közigazgatási egységek lajstroma, miután Mikóújfalu községben a 14 napra számolt koronavírus-fertőzöttségi arány meghaladta a négy ezreléket. A közegészségügyi igazgatóság tegnapi összesítője ugyanakkor némileg biztató alakulást mutat, több, a múlt héten még növekvő fertőzöttségi aránnyal jegyzett községben mérséklődni látszik a kór terjedése.
2021-04-20: Kármentő - László Zsuzsa:

Egy tökéletes nap

Már egy ideje vacillálok a hajfestékekkel teli polcnál a DM-ben. Nem tudom eldönteni, hogy mit válasszak, ha enyhén világosabb árnyalatra szeretnék áttérni. Már majdnem feladom, amikor megszólal a telefon. Régi kedves ismerős hív, aki nem mellesleg a fodrásznőm. Ilyen nincs, mondom, pont rád lenne szükségem. Hol vagy, kérdi, mire kiderül, hogy ő épp most ment ki a másik bejáraton, de visszajön. Azért keresett, mert el akarja mondani, mi történt vele aznap.