Folytatják a Bem utca korszerűsítését

2021. április 20., kedd, Közélet

Az idei költségvetés utcajavításra szánt tételei közül a legnagyobb összeget, 5 197 400 lejt a Bem utca korszerűsítésére fordítják Kézdivásárhelyen. A beruházás mintegy 12 millió lejbe kerül, a kormánytámogatáson kívül a több mint ötmillió lejes önrészt a városnak a saját költségvetéséből kellett előteremtenie. Hosszas előkészületek után a munkálatok a múlt év júniusában kezdődtek el a vasúti átjárótól a várostábláig tartó szakaszon.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A korszerűsítéssel nemcsak a vasúti átjárótól Nyujtód irányába újul meg az útburkolat a 11-es országút egy kilométeres szakaszán, hanem más infrastrukturális beruházásokra is sor került: új csatornarendszert építettek és új alapot kapott az út. A közművesítési és alapozási munkákra azért volt szükség, mert ezen a városrészen ezek teljesen hiányoztak. A Bem utca teljes korszerűsítése magában foglalja a járdaépítést, zöldövezet kialakítását és kerékpárút elkülönítését is

Bokor Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta: a kivitelezés ütemét elsősorban az időjárás befolyásolja, ezért néhány napig a Bem utcában is szünetelt a munka, a vizenyős talaj miatt erőgépek süllyedtek el, ezért meg kellett várni, hogy száradjon ki a talaj. Tervek szerint az utca mindkét oldalán lerakják a járdákat és az esővíz-elvezető sáncokat beburkolják. Az egy kilométeres útszakaszra a nyár folyamán kerül új aszfaltszőnyeg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 634
szavazógép
2021-04-20: Közélet - Hecser László:

Tanácshatározatokat vont vissza Bölön

Bölön képviselő-testülete legutóbbi ülésén négy tanácshatározatot vont vissza a kormánymegbízotti hivatal felszólítására, valamint hatályon kívül helyezte egy idén elfogadott határozat egyik cikkelyét is.
2021-04-20: Közélet - Fekete Réka:

Csak a beoltott pedagógus tanítson?

Nehezen kivitelezhető és nem biztos, hogy méltányos a védőoltás beadásához kötni a pedagógusok fizikai jelenlétének engedélyezését a tantermekben – mondta el megkeresésünkre a megyei főtanfelügyelő. Kiss Imre arra a kérdésünkre válaszolt, mi a véleménye arról, hogy a szülői szervezetek kérésére Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter felvetette, a tantermi oktatás újrakezdésekor azok a pedagógusok, akik nincsenek beoltva koronavírus ellen, csak online órákat tarthatnak.