SepsiszentgyörgyVan elég vakcina, oltakozásra biztat az önkormányzat

2021. április 22., csütörtök, Közélet

Több mint elegendő, 4700 adag koronavírus-elleni oltóanyag volt csütörtök délben a megye területén berendezett oltásközpontokban, ebből közel kétezer Sepsiszentgyörgyön, és mindössze hat személy szerepelt a várólistán, ezért a megyeszékhely önkormányzata kéri a lakosságot, hogy akik szeretnék, éljenek a lehetőséggel – fordult a város lakóihoz csütörtökön Antal Árpád polgármester.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A sepsiszentgyörgyi központokban a Pfizer és Moderna által kifejlesztett oltóanyagok állnak rendelkezésre. Antal Árpád arra is felkérte a lakosságot, hogy első körben az orvosoktól és a szakemberektől tájékozódjanak az oltás beadásáról.

A városvezető úgy véli, a rendelkezésre álló nagy mennyiségű vakcina nem az oltási kedv csökkenését jelzi, hanem azt, hogy most már több érhető el országos szinten. Ezt bizonyítja, hogy szerdán az országban rekordszámú, azaz 90 ezer személy kapta meg az oltást.

Antal Árpád osztja azt a véleményt, mely szerint akkor tudunk visszatérni a járvány előtti életünkhöz, amikor Románia lakosságának jelentős hányada védett lesz a koronavírussal szemben. Az elöljáró emlékeztetett, hogy a védettséget a tudomány mai álláspontja szerint az oltás nagymértékben biztosítja. Kényszeríteni ugyanakkor senkit nem lehet, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy él-e az oltás lehetőségével.

Antal Árpád arra is kitért, hogy minden jel szerint a járvány megfékezésének érdekében olyan intézkedések körvonalazódnak, melyek az oltáson átesett személyeknek bizonyos jogokat biztosítanak. Olyan tervekről szólnak az egyeztetések, melyek szerint azok a vendéglők, ahol a személyzetet immunizálták, működhetnek, és eléggé valószínű, hogy az utazás is könnyebb lesz a beoltott személyek számára. „Én arra biztatom azokat, akik ezzel a lehetőséggel élni szeretnének, hogy tegyék meg, mert mielőbb elérjük azt a kritikus tömeget, mely védett a vírussal szemben, annál hamarabb tudunk visszatérni a járvány előtti életünkhöz”– szögezte le Antal Árpád.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1452
szavazógép
2021-04-23: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Tavaszi Zöld Napok Kézdivásárhelyen
Egy év szünet után, betartva a járványügyi előírásokat, a Zöld Nap Egyesület április 23–25. között tizenegyedik alkalommal megszervezi a Tavaszi Zöld Napokat Kézdivásárhelyen.