Jégkorong, utánpótlásEzüstérmes a Királypingvinek

2021. április 27., kedd, Sport

A sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub csapata ezüstéremmel fejezte be a 18 év alatti jégkorongbajnokság 2020–2021. évi idényét. Kertész Zoltán legénysége a pontvadászat 3. tornáját két győzelemmel és egy vereséggel zárta.

A sepsiszentgyörgyi csapat rangadóval kezdte a harmadik tornát, ugyanis a házigazda Gyergyószentmiklósi VSK ellen lépett jégre. A Királypingvinek korábban egyszer hosszabbításban, egyszer pedig büntetőlövések után maradt alul, így az ezüstérem reményében ezúttal a rendes játékidőben kellett diadalmaskodnia Hargita megyei ellenfele felett. Az első két harmad után egyenlőre álltak (1–1), majd az utolsó játékrészben a gyergyószentmiklósi gárda szerzett vezetést, amire a háromszéki alakulat háromszor válaszolt (4–2).

Kertész Zoltán legénysége második nap két szoros harmad után újabb vereséget szenvedett az aranyérmes Csíkszeredai ISK csapatától, majd utolsó nap zöldasztalnál kapta meg a győztesnek járó pontokat, mivel a Suceavai VSK nem lépett jégre. Meglepetéseredmények is születtek, hiszen a gyergyói gárda legyőzte a csíkszeredai együttest, amely így nyolc győzelemmel és egy vereséggel zárta a bajnokságot. A bravúros siker után a Gyergyószentmiklósi ISK kikapott a moldvai csapattól, amely a papírformát borítva győzni tudott.

„Teljesítettük a kitűzött célt, legyőztük a gyergyószentmiklósi csapatot a rendes játékidőben, így megszereztük az ezüstérmet. Úgy gondolom, keményen megdolgoztunk ezért az eredményért, és nagyon örülünk, hogy a végén minden jól alakult. Csíkszereda ellen az első és a második harmadban is jól tartottuk magunkat, aztán ismét összeomlottunk, pedig már ebben az idényben is képesek lettünk volna sokkal szorosabb meccseket játszani velük. A Suceava vasárnap távozott, így zöldasztalnál nyertünk. A következő idényre is marad a csapat nagy része, szóval szeretnénk legalább ezt az eredményt megismételni, sőt, a csíkszeredai együttes legyőzésére törekszünk” – fogalmazott Kernászt Huba, a Királypingvinek Jégkorong Klub elnöke.

Eredmények, 3. torna: Suceavai VSK–Csíkszeredai ISK 4–14, Gyergyószentmiklósi ISK–Királypingvinek 2–4, Gyergyószentmiklósi ISK–Suceavai VSK 3–4, Csíkszeredai ISK–Királypingvinek 10–3, Suceavai VSK–Királypingvinek 0–5 (zöldasztalnál), Csíkszeredai ISK–Gyergyószentmiklósi ISK 1–2. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-27: Sport - Tibodi Ferenc:

Zsinórban hatodszor döntős a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A női kosárlabda Nemzeti Liga elsőszámú bajnokesélyeseként a megyeszékhelyi Sepsi-SIC érvényesítette a papírformát, és tegnap délután 30 pontos különbséggel, 78–48-ra győzött a Brassói Olimpia vendégeként. Ezzel a diadallal a zöld-fehérek 3–0-ra nyerték meg az egyik fél harmadik sikeréig tartó elődöntőt, és zsinórban hatodszorra kvalifikálták magukat a pontvadászat fináléjába, ahol 2018 és 2019 után ismét a Szatmárnémeti VSK-val találkoznak.
2021-04-27: Magazin - :

Meglepetések születtek vagy a várakozások győztek? (Oscar, 2021)

Vasárnap este 93. alkalommal osztotta ki az Oscar-díjakat az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája. A minden szempontból szokatlan gálán számos kategóriában a legesélyesebbnek tartott jelölt nyert, voltak azonban meglepetésdíjak is, és születtek kisebb-nagyobb rekordok is. A legtöbb díjat – összesen hármat – A nomádok földje nyerte. Először jelöltek Oscar-díjra román produkciót, a Colectiv című film két kategóriában (legjobb dokumentumfilm és nemzetközi film) is versenyben volt, de egyikben sem kapott díjat. Nem nyert Mundruczó Kornél angol nyelvű filmje, a Pieces of a Woman főszereplője, a legjobb női főszereplő kategóriában jelölt Vanessa Kirby sem.