Teremlabdarúgás, 1. LigaCsíkszeredával lett bajnok Miklós Tamás

2021. április 29., csütörtök, Sport

Két ezüst és egy bronz után bajnoki arannyal gazdagította éremgyűjteményét a háromszéki Miklós Tamás, aki az idei szezonban a Román Kupa-beli diadal után a teremlabdarúgó pontvadászatot is megnyerte a Csíkszeredai Imperial Wet csapatával. A Hargita megyei együttes az élvonalbeli futsalbajnokság négymeccses döntőjében 3–1-re verte a Galaci United alakulatát.

  • Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet
    Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc első két mérkőzését Csíkszeredában rendezték, a házigazdák 6–3-ra nyerték az első mérkőzést, a másodikat azonban meglepetésre 4–5-re elveszítették. Miklós Tamás az első párharcot még a kispadon kezdte, de bőven kapott játéklehetőséget. A másodikon már kezdő volt, sőt, egészen jól teljesített, de sajnos nem kerülte el a sérülés, és így a két galaci összecsapáson már nem tudta vállalni a játékot. Csapattársai azonban kitettek magukért, és 4–1 arányban, mondhatni simán hozták a döntő harmadik meccsét, majd a negyedik mérkőzésen drámai körülmények között és szétrúgás után győzedelmeskedtek 10–9-re.

„Idegtépő és nehéz volt a döntő. Megnyertük az első hazai meccsünket, de miután elvesztettük a másodikat, egy picit szétestünk lelkileg. Összeszedtük magunkat, és úgy utaztunk Galacra, hogy legalább az egyik mérkőzést meg kell nyerjük, és akkor a sorsdöntő meccset Csíkszeredában rendezték volna. A finálé harmadik mérkőzése jól alakult számunkra, mindenki százszázalékosat nyújtott és odatette magát, így újra mi vezettük. Roppant kemény volt az utolsó párharc, hiszen 3–1-ről kellett fordítanunk, s csak hosszabbítás és büntetőrúgás után tudtunk győzni” – nyilatkozta érdeklődésükre Miklós Tamás, aki fölöttébb örvend csapata sikereinek és reménykedik abban, hogy a következő idényben is a Csíkszeredai Imperial Wet játékosaként kergeti majd a labdát. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 637
szavazógép
2021-04-29: Sport - :

Legjobb nyolc közé jutottak (Kézilabda, utánpótlás)

Kevesebb, mint két évvel a kézilabda-szakosztály megalakulása után kiemelkedő teljesítményt ért el a Sepsi-SIC. A megyeszékhelyi klub 19 év alatti csapata bejutott a korosztályos országos bajnokság legjobb nyolc együttesét felvonultató döntő tornájára, miután vasárnap 25–23-ra megnyerte a mindent eldöntő, Chimia Râmnicu Vâlcea elleni mérkőzést. Ezt megelőzően a zöld-fehér mezesek szombaton 27–22-re diadalmaskodtak az Unirea Dobroești felett. A találkozókat a Szabó Kati Sportcsarnokban rendezték.
2021-04-29: Történelmünk - :

Nagyajtai Cserei Mihály, a hányatott életű történetíró

A református nagyajtai és miklósvárszéki Cserei Mihály történetíró 1668-ban, I. Apafi Mihály fejedelemsége idején született Csíkrákoson. Oly korban élt, amikor a rapszodikus politikai viszonyok, a kuruc–labanc és a Habsburg–oszmán hatalmi küzdelmek az egyes embertől is megkövetelték a túlélés érdekében való nagyfokú alkalmazkodást.