SepsiszentgyörgyÚjra lehet moziba, színházba menni, megnyitnak a vendéglők belterei

2021. május 3., hétfő, Közélet

Május 4-étől, keddtől ismét lehet moziba, színházba, beltéri rendezvényre, illetve étterembe menni Sepsiszentgyörgyön, mivel a megyeszékhely fertőzöttsége 3 ezrelék alá csökkent.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Hétfőn, május 3-án 2,36 az ezer főre eső koronavírusos fertőzések száma, de ezzel még csak sárgára változott a helyzet, tehát zárt térben legtöbb 30 százalékos kapacitással lehet látogatókat fogadni, és továbbra is be kell tartani a járvánnyal kapcsolatos előírásokat: a maszkviselést, távolságtartást, kézfertőtlenítést – tudatja a városháza, amelynek közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy abban a három sepsiszentgyörgyi oltóközpontban, ahol Pfizer és Moderna vakcinával oltanak, 1800-nál több szabad hely van. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 637
szavazógép
2021-05-02: Belföld - :

Kevés teszt, alacsony esetszám

Tovább csökkent a napi igazolt esetszám vasárnapra, a kommunikációs törzs legfrissebb jelentése szerint mindössze 1083 új fertőzést jegyeztek, igaz, a tesztelés volumene is elmaradt hétköznapokétól, mindössze 11 600 mintavétel történt országszerte.
2021-05-03: Belföld - :

Nagyon kevés teszt, nagyon kevés új fertőzött

Az elmúlt 24 órában, az ortodox húsvét első napján csupán 682 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, azt követően, hogy országszerte 5990 vírustesztet végeztek – közölte a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). Ez azt jelenti, hogy a megvizsgáltak 11,38 százaléka bizonyult pozitívnak. Maros megyében 24, Hargita megyében 14, Háromszéken pedig csupán 1 beteget jelentettek a tegnap óta.