Elismerés Molnár Leventének

2021. május 4., kedd, Magazin

A legjobb színész díjat kapta Molnár Levente kolozsvári színész São Paulóban, a Hasadék című filmalkotás főszerepében nyújtott alakításáért jutalmazták az elismeréssel az április végén 11. alkalommal megrendezett brazíliai Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon – tudatta a Nemzeti Filmintézet (NFI).

A dél-amerikai filmfesztivál díjátadóját – akárcsak a seregszemlét – a járványhelyzet miatt online tartották a hétvégén. 2021-ben a Budapest Film mutatja be a mozikban a Nemzeti Filmintézet támogatásával, az AGA Media és a Pipacs Film gyártásában készült Hasadék című filmet – olvasható a közleményben. Krasznahorkai Balázs első mozifilmje a balladák hangulatát megidéző, magashegyi tájakon játszódó, apa-fiú történetet bemutató dráma. A cselekmény szerint a Molnár Levente által alakított erdélyi származású magyar orvos az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik a tizenhét évvel azelőtt elhagyott kamasz fiával, ahol azzal szembesül, hogy fia, Simon önpusztító és lázadó életet él a helyi maffiavezér, Dumitru zsarnoksága alatt. A film a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségeiről tesz fel kérdéseket.

A főszereplő Molnár Levente mellett a filmben Babai Dénes, Kovács Lajos, Orbán Levente, Lovas Rozi, Tzafetás Roland, valamint más magyarországi és külhoni színészek is láthatóak. Molnár Leventét tavaly az Apró mesék és a Foglyok című filmben nyújtott két emlékezetes alakításáért is a legjobb férfi epizódszereplő kategóriában díjazták a magyar filmkritikusok – áll az összegzésben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 636
szavazógép
2021-05-04: Sport - Miska Brigitta:

A Sepsi OSK II. döntetlennel, a KSE győzelemmel zárta az idényt (Labdarúgás, 3. Liga)

Mindkét háromszéki csapat 24 ponttal fejezte be a harmadosztályú bajnokság 2020–2021. évi idényét. Az 5. csoportban jobb gólkülönbségének köszönhetően a Sepsi OSK II. az ötödik helyen végzett, míg a Kézdivásárhelyi SE a nyolcadik pozíció­ban zárt. A 18., utolsó fordulóban a sepsiszentgyörgyi csapat hazai környezetben döntetlent játszott a Brassói SR ellen, a kézdivásárhelyi együttes pedig háromgólos győzelmet aratott a Blejoi vendégeként.
2021-05-04: Magazin - :

A Csillagok háborúja és a földrajz

A Star Wars-filmekben látható bolygók és helyszínek adnak hátteret a hagyományos földrajzoktatás témaköreihez egy, a Pécsi Tudományegyetemen megjelenő új oktatási segédanyagban – tájékoztatott a felsőoktatási intézmény.