Gyilkosság Árapatakon

2021. május 4., kedd, Közélet

Késelés áldozata lett egy fiatal Árapatak községben.

Az ügyben a vizsgálatot vezető törvényszéki ügyészség szóvivője Cosmin Andraș lapunkat arról tájékoztatta, hogy az elkövető szintén egy fiatal, akit a rendőrség azonosított, őrizetbe vett, illetve az ítélőszék már el is rendelte a harminc napos vizsgálati fogságba helyezését. A tragikus kimenetelű összetűzés pénteken este történt, a szóvivő megerősítette, hogy az áldozat belehalt a sérüléseibe, de tekintettel arra, hogy folyamatban lévő vizsgálatról van szó, további információkkal még nem szolgálhatott. A hatóságok szándékos emberölés vádjával bűnvádi eljárást indítottak az elkövető ellen. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-05-04: Belföld - :

Tovább csökkennek a vírusmutatók

A legutóbbi tájékoztatás óta 994 új koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak Romániában, ezzel az igazolt fertőzéses esetek száma összesen 1 059 331-re emelkedett – közölte a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). Összesen 14 061 ezer teszt eredményét dolgozták fel, ami azt jelenti, hogy a megvizsgáltaknak csupán 7,07 százaléka bizonyult pozitívnak. Háromszéken 12, Hargita megyében 19, Maros megyében pedig 34 új fertőzöttet jelentettek az utóbbi napon.
2021-05-04: Közélet - Fekete Réka:

Vissza az iskolapadba

A koronavírus-fertőzöttségi mutató alapján meghatározott forgatókönyvek szerint Háromszéken szerdától hatezer óvodás és több mint 13 ezer iskolás tér vissza a fizikai jelenléttel tartott tevékenységekre, hatezren továbbra is csak online vehetnek részt a tanórákon, közel háromezer általános és középiskolai végzős jövő hétfőig még vakációzik.