Utcakeresztelő Barátoson

2021. május 6., csütörtök, Közélet

Megkezdték Barátos utcáinak elnevezését. Az eddig hivatalos névvel nem rendelkező utcákat régi, hagyományos nevükre keresztelik, esetenként az utcában lévő létesítményhez fog kapcsolódni a megnevezés. Így lesz például Sport, Iskola, Templom utca is. Ha elkészül az utcanevek listája, azt a prefektúra mellett működő névadó bizottságnak kell jóváhagynia – mondta el érdeklődésünkre Tánczos Szabolcs polgármester.

  • Térképeken azonosítják az utcákat. A szerző felvétele
    Térképeken azonosítják az utcákat. A szerző felvétele

A névadással párhuzamosan digitálisan is jegyzik a házszámokat, egy-egy lokáció GPS-alkalmazás segítségével lesz könnyen megtalálható. Ez nemcsak a civilek könnyű tájékozódása szempontjából fontos, nagy jelentősége van a 112-es sürgősségi számon tett hívások esetében is. A mentők, rendőrök, tűzoltók könnyen meg fogják találni a bejelentett házszámot, sürgősségi esetben gyorsabban be tudnak avatkozni – értékelte Tánczos. A házszámok digitalizálása költséges művelet, mintegy 25 ezer lejbe kerül, az összeget elkülönítették a község idei költségvetésében. 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1500
szavazógép
2021-05-06: Közélet - Iochom István:

Elkezdődött a tejfeldolgozó üzem építése (Kézdivásárhely)

Tegnap egy fővárosi cég munkacsoportja elkezdte a kézdivásárhelyi 1. számú ipari park egyik csarnokában a majdani tejfeldolgozó üzem építését. Fejér László Ödön szenátor, a Kézdi Lacto Coop Szövetkezet fő kezdeményezője elégedetten állapította meg: végre építőtelepen állhatunk.
2021-05-06: Közélet - Iochom István:

Német befektetőkkel tanácskoztak (Kézdivásárhely)

Kézdivásárhely önkormányzata képviseletében Szilveszter Szabolcs alpolgármester két fontos értekezleten vett részt és német befektetőkkel tárgyalt olyan stratégiák kiépítéséről, amelyek a fenntartható energia és fejlődés, valamint a korszerű technológiák megteremtésére irányulnak – adta hírül a városháza kommunikációs irodája.