Pisztollyal fenyegetőzött

2021. május 14., péntek, Közélet

Pisztollyal fenyegetett meg valakit egy autós Angyaloson, majd elhajtott – jelentették a 112-es sürgősségi hívószámon a hatóságoknak tegnap délelőtt.

  • Fotó: vanatorulsipescarul.ro
    Fotó: vanatorulsipescarul.ro

A rendőrség több egysége akcióba lépett, a személygépkocsit Kézdivásárhelyen állították meg. Azonosították a szóban forgó fegyvert, melyről kiderült, sportlövészetre alkalmas, nem halált okozó pisztoly, ám engedélyköteles, és 50 éves tulajdonosa illegálisan hozta be az országba. A rendőrök a fegyverek és lőszerek törvényének megsértése, minősített csempészés, illetéktelen fegyverhasználat és fenyegetés gyanújával bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak, és folytatják a kivizsgálást – közölte a Kovászna megyei rendőrség. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1509
szavazógép
2021-05-14: Közélet - Nagy D. István:

Idén is támogatja a város a vállalkozókat (Sepsiszentgyörgy)

Idén is kiírja a kis- és középvállalkozásokat, valamint a szépmezői ipari parkban megtelepedni szándékozó cégeket célzó de minimis támogatásait Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen. Az előző évekhez képest jelentősebb összegeket különítettek el az egyes programokra, és remélik, a potenciális kedvezményezettek nagyobb számban élnek majd a lehetőséggel. A már ismert program mellett ugyanakkor egyedinek számító kezdeményezéssel is jelentkeznek idén, az innovatív de minimissel.
2021-05-14: Kármentő - Kuti János:

Érseket államfőnek?

Legjobb lenne, ha Romániát az Ortodox Egyház és egyházfői vezetnék, hisz az IRES közvélemény-kutató legutóbbi felmérése szerint a lakosság 64 százaléka leginkább az egyházban bízik. (És a polgárok 89,45 százaléka az ortodox egyházban). A parlamentben 13, a politikai pártokban csak az emberek 10 százaléka bízik meg. Esetleg egy katonai diktatúra sem lenne rossz, mert a hadseregbe vetett bizalom is magas.