Új épületben a szociális igazgatóság

2021. május 14., péntek, Közélet

Május 17-től, hétfőtől új helyszínen fogadja a sepsiszentgyörgyieket az önkormányzat szociális igazgatósága, melynek Erege utcai épületéből több osztály is átköltözött a Bánki Donát utca 2. szám alá, a  Közművek Rt. egykori székhelyének épületébe.

  • Fotó: Sepsiszentgyörgy önkormányzata
    Fotó: Sepsiszentgyörgy önkormányzata

Itt tágasabb és barátságosabb környezetben fogadják ezután az ügyfeleket. A városháza tájékoztatója szerint a következőkben a Bánki Donát utcában találják meg a lakók a  szociális osztályt, melyhez a szociális segélyek, a családi pótlék, a fűtéspótlék, a gyermeknevelési támogatás és gyermekpénz igénylése esetén fordulhatnak. Ugyanitt működik ezentúl a gyermekjogvédelmi- illetve a fogyatékkal élő személyek jogainak védelmi osztálya, az ügyfélfogadó és az iktató is. Az épület akadálymentesített feljárókkal rendelkezik, így a fogyatékkal élők és a babakocsival érkezők is könnyebben megközelíthetik a szociális igazgatóság új székhelyét. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 501
szavazógép
2021-05-14: Közélet - Szekeres Attila:

Fenntartható fejlődés Háromszéken

A fenntartható fejlődésről szervezett szakmai tanácskozást a Kovászna megyei önkormányzat Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében szerdán. A találkozó meghívottja Borbély László volt képviselő, volt miniszter, a kormány Fenntartható Fejlődés Főosztályának vezetője a rendezvény végén elismerő oklevelet nyújtott át Vajda Lajosnak, a Green Energy Innovatív Biomassza Klaszter elnökének, a Kovászna Megyei Kis- és Középvállakozók Egyesülete (ASIMCOV) igazgatójának a környezetkímélő technológiák elterjedéséért végzett tevékenységéért – tájékoztatott közleményében a megyei önkormányzat.
2021-05-14: Máról holnapra - Mózes László:

Tőkés László igaza

Tőkés László talán mégis visszakaphatja igazságtalanul elkobzott érdemrendjét. Az esélyt a román legfelsőbb bíróság döntése jelenti, mely elfogadta a temesvári, illetve romániai forradalom kirobbantásában oroszlánrészt vállaló lelkész fellebbezését, és arra kötelezte a Bukaresti Táblabíróságot, hogy tárgyalja újra Tőkés állami kitüntetése megvonásának ügyét.