Ellenőrzőt a hátizsákba!

2007. július 18., szerda, Közélet
A rendszeresen vonatozók tudják, aki azonban alkalmilag szorul eme egyre népszerűtlenebb közlekedési eszközre, azt meglepetés érheti a pénztárnál: a tízévesnél nagyobb gyermekeknek ugyanis csak érvényes diákigazolvány birtokában állítanak ki kedvezményes jegyet, és csak személyvonatokra, a gyorsasági és egyéb pótlékokat teljes áron kell megfizetni.

Azaz meglehetősen sokba kerül a biztonságos utaztatás, arról nem is beszélve, hogy miért az államvasutak feladata az iskolakerülők, egyéb csalók kiszűrése — mert a nyugdíjasoktól, de még a rokkantaktól is megkövetelik státusuk bizonyítását. Akkor is, ha az már ránézésre látható. A törvényhozók szerint sok a visszaélés, és ehhez képest lényegtelen, hogy néhány váratlanul induló, felkészületlen utas ráfizet. A vasút is, mert közönséget veszít. Tudjuk, Romániában szeretik túlfontoskodni az eljárásokat — mégis, legalább az idősek és a gyermekek esetében nem lenne elég a személyi igazolvány felmutatása? Hogy ne cipeljék, gyűrjék, netán elveszítsék füzetnyi papírjaikat egy alig pár órára nélkülözhetetlen kartondarabért... (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1730
szavazógép
2007-07-18: Közélet - x:

Zágonban az óvodák is szépülnek

Befejezték a Szabó Kati-óvoda felújítását, amelynek munkálatai 180 000 lejbe kerültek.
2007-07-18: Közélet - Bogdán László:

Milyen lesz, és lesz-e választási törvény? (Magasles)

Úgy tűnik, mégsem valósul meg Traian Băsescu nagy, sokat hangoztatott elképelése, az egyéni körzetes választási törvény, legalábbis abban a ,,tiszta" formájában nem, ahogy azt az agilis államfő elképzelte, és ami, ha mégis bekövetkezik, alaposan átrendezné a román parlamentet.