Úszás, Mare NostrumHosszú két, Verrasztó egy számban nyert

2021. június 3., csütörtök, Sport

Hosszú Katinka két arany- és egy ezüstérmet nyert kedden az úszó Mare Nostrum-sorozat második állomásán, a franciaországi Canet-en-Roussillonban.

  • Hosszú Katinka. Fotó: Derencsényi István
    Hosszú Katinka. Fotó: Derencsényi István

A kétnapos nagymedencés viadal honlapjának beszámolója szerint a háromszoros olimpiai bajnok 200 méter háton (2:11.89) és 200 méter vegyesen (2:11.62) győzött, míg 200 méter gyorson kettős magyar siker született, itt Hosszút (2:00.44) Verrasztó Evelyn (1:59.42) előzte meg. Ezen a versenyen tért vissza Sarah Sjöström, a svédek olimpiai bajnoka azt követően, hogy február elején eltört a könyöke, amikor hazájában meglátogatta egy barátját és megcsúszott a jégen. Az 50 és 100 méter gyors, illetve pillangó világcsúcstartója – aki a 2016-os játékokon Rio de Janeiróban egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett – sérülését követően először 50 méter gyorson úszott döntőt, melyben harmadikként csapott a célba.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-03: Sport - :

Ezüstérem Craiováról (Atlétika)

A Sepsiszentgyörgyi MSK sportolója, Rut Cristina Vasile ezüst­érmes lett a felnőtt és az U23-as korosztályú atlétika tavaszi országos bajnokság női 3000 méteres versenyszámában. A viadalnak szombaton és vasárnap a craiovai Nicolae Mărășescu Aréna adott otthont.
2021-06-03: Sport - :

Golofca további két évig a Sepsi OSK játékosa (Labdarúgás)

A Sepsi OSK szerdán közösségi oldalán bejelentette, hogy az előző idényben a sepsiszentgyörgyi csapatnál kölcsönben szereplő Cătălin Golofca két évre szóló szerződést kötött a háromszéki klubbal. Cristi Bărbuț, Hugo Sousa és Răzvan Began után Golofca a háromszéki együttes negyedik nyári igazolása.