LabdarúgásGyőzelem Ciprus ellen

2021. június 7., hétfő, Sport

A pénteken kezdődő, részben budapesti és bukaresti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte a vendég ciprusi csapatot a Szusza Ferenc Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese immár tíz találkozó óta veretlen. Az olasz szakvezető Hahn János és Bolla Bendegúz személyében két újoncot is avatott. A magyar gárda kedden 21 órától Írországgal játszik felkészülési mérkőzést ugyancsak Újpesten.

  • Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

„Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában” – a válogatott találkozóra bő másfél év után visszatérő szurkolók ezzel a felirattal köszöntötték a nemzeti együttest. A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a május 20-án elhunyt Puhl Sándorra, aki 1994-ben a világbajnokság döntőjének a játékvezetője volt.

Nem kezdett megilletődötten a tartalékos és esélytelenebb, a világranglistán hatvan hellyel a magyarok mögött álló szigetországi együttes, amely letámadásaival helyenként meg is zavarta a hazai csapatot. A felforgatott összeállításban pályára lépő magyar válogatottnak a mezőnyben is egyenrangú ellenfele volt Ciprus, így a 25. percig kellett várni az első hazai lövésre, de Sigér próbálkozása messze elkerülte a kaput. Marco Rossi gárdája a szünetig hátralévő időben többet birtokolta a labdát, de továbbra is kifejezetten visszafogott teljesítményt nyújtott, ennek ellenére a 36. percben egy bal oldali akció végén Schäfer András első válogatottbeli góljával vezetést szerzett.

A második félidő csendesen csordogált, amikor a csereként beállt Dibusz Dénes kétszer is védte Ioannis Pittas váratlan lövéseit. A 60. percet követően az olasz szakember hármas cserével próbálta frissíteni a csapatát, amely ettől lendületesebb és veszélyesebb is lett. A hajrában is mezőnyfölényben játszott a magyar együttes, de még tizenegyesből sem sikerült növelnie az előnyét, ugyanis Nikolics Nemanja büntetőjét hárította a ciprusi kapus.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-07: Sport - :

Peter Stöger a Ferencváros új vezetőedzője (Labdarúgás)

Az osztrák Peter Stöger veszi át vezetőedzőként a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatának szakmai irányítását. A klub hivatalos közleménye szerint megbízatása szombattól lépett életbe. Stöger elmondta: több országból volt ajánlata, és kifejezetten szeret „nagy, tradicionális kluboknál dolgozni, ahol van egyfajta különleges miliő és nagy szurkolói bázisa van az együttesnek”.
2021-06-07: Sport - :

Bajnoki ezüst- és bronzérem Kolozsvárról (Atlétika)

Pénteken és szombaton a Kolozsvár Arénában rendezték meg a felnőtt, illetve az U23-as korosztályú atlétika országos bajnokságot, amelyről a Sepsiszentgyörgyi MSK sportolói két éremmel – egy ezüst és egy bronz – tértek haza. A municípiumi sportklub legjobb eredménye Rut Cristina Vasile nevéhez fűződik, aki két számban is dobogóra állt.