Várnia kell Szőcs Zoltánnak

2021. június 8., kedd, Közélet

A Brassói Bíróság kedden tűzte napirendre Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezéséri kérését, de az alapfokú döntés kihirdetésére nem került sor, június 10-én, csütörtökön hozzák nyilvánosságra azt bírósági írnokon keresztül.

  • Szőcs Zoltán és Beke István a csíkszeredai börtönben. Bartos Lóránt archív felvétele
    Szőcs Zoltán és Beke István a csíkszeredai börtönben. Bartos Lóránt archív felvétele

A feketehalmi börtönbizottság az eddig letöltött börtönéveket és jó magaviseletüket figyelembe véve előző hónapban negyedszer tárgyalta és hagyta jóvá Beke István és Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezési kérelmét. Miután az új büntetőeljárási törvénykönyv 587-es cikkelye azt lehetővé tette, Szőcs Zoltán a múlt esztendőben háromszor – május 27-én, július 29-én és december 8-án – kérte feltételes szabadlábra helyezését, amit előbb elutasítottak, de utána kétszer is alapfokon jóváhagytak. A végső szót minden alkalommal a Brassó Megyei Törvényszék mondta ki és fogadta el az ügyészség fellebbezését, ezért mindketten tovább raboskodnak. Beke István fellebbezési kérésének tárgyalására szerda délelőtt kerül sor a Brassói Bíróságon. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 396
szavazógép
2021-06-08: Közélet - :

Ismét medvét ölt a vonat

Vélhetően vonat gázolta el azt a medvét, amelynek tetemére hétfőn találtak rá az Olt folyóban Sepsibükszád közelében. Az esetről a megyei környezetvédelmi őrség számolt be az intézmény Facebook-oldalán.
2021-06-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás